Maandag, 25 januari 2010

Gisterennamiddag is het bij ons in Wirtzfeld beginnen te stofsneeuwen, en pas laat in de avond is dat overgegaan in normale sneeuw.

Zodoende was ons landschap vanochtend weer kompleet wit, niet alleen de wegen, maar ook hagen en bomen zijn weer flink bepoederd onder een vers sneeuwlaagje van 3-4 cm dikte.

Samen met de restjes van de eerdere winterprik betekent dat dus dat er bij ons in Wirtzeld nu weer tussen 3-8 cm sneeuw ligt.

Op Baraque Michel ligt er (volgens de Dienst voor Toerisme) al 10 cm sneeuw en gaat dat skicentrum weer open met “kwaliteit goed”, maar de loipen zijn “niet gespoord”.

Vanochtend blijft de situatie op de binnenwegen nog moeilijk…

Sneeuwlaag in Wirtzfeld vandaag tussen 3-8 cm.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 4.7 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -2.5 °C, max temp. -0.5°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras – 0.0 °C

Vandaag is het zwaarbewolkt tot betrokken en nevelig maar vaak droog. Plaatselijk is er kans op wat lichte winterse neerslag.

De maxima schommelen tussen -2 graden in Hoog-België, rond 1 graad in het centrum, en tot 3 graden aan de kust.

Vanavond is het eerst nog zwaarbewolkt tot betrokken, maar vanuit het noorden komen er brede opklaringen. Na middernacht verwachten we overal droog weer met vooral in het noorden en het centrum van het land brede opklaringen. De minima liggen tussen -3 graden aan de kust, rond -6 in het centrum en tot -9 in de Kempen en de Ardennen.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.