Nieuwe sneeuwgolf op komst?

Bruno schreef daarnet zijn ski-analyse voor de komende dagen:

De situatie is momenteel zo : op Botrange hadden we als onderlaag een mengeling van ijs en sneeuw, net goed voor skating. Er is vannacht zowat 5 cm bijgedwarreld, wat ook voor de classic langlaufer de pistes bruikbaar maakt. Die zekerheid is er al.

Maar ’t wordt nog beter! Vanaf woensdag en vooral op donderdag en vrijdag gaat het stevig sneeuwen, tegen dit weekend zitten we geheid aan 20 à 30 cm sneeuw.

Volgens de stoutste voorspellingen komt er na het weekend een “arctische” aanvoer op gang van sneeuw en koude, wat ook langlauf in Vlaanderen zou mogelijk maken.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

3 reacties

 1. Inderdaad, de winter is nog lang niet voorbij.
  Op deze zeer interessante website
  http://www.sneeuwverwachting.nl
  wordt gewag gemaakt van
  aanhoudende hevige neerslag (sneeuw in de ardennen)tot en met zondag ! afwachten wat het wordt maar het ziet er in elk geval
  goed uit voor de winterfanaten

 2. Volgens kmi ziet men geen arctische toestanden…
  Uiteraard hoop ik als sneeuwfanaat dat de sneeuwgolf binnenkort toch realiteit wordt. Niets is mooiers dan een besneeuwd landschap!

  Alle internationale weersites en vooral de Duitse stations voorspellen hetzelfde… en Duitsland is maar 5 km van bij ons;..

  • Idd hubert, het ziet er heel erg naar uit dat het zelfs meer kan worden als de 20-30 cm , dat is nog een milde geval. Vooral voor de noorderbuuren en duitsland kan dit nog wel eens een groot probleem worden wegens het groot zouttekort.
   Had ik maar in een zoutmijn investeerd voor de winter …..

   Gegroet albert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.