Dinsdag, 26 januari 2010

Biteer koude temperatuur vanochtend, en straffe wind.

Guur koud weer dus vandaag.

De voorspelling is dat het vandaag zonnig zou kunnen worden, ben benieuwd, want deze ochtend was het niet erg aangenaam: mistig, mijn vingers bevroren direkt aan het metaal van de pluviometer en de thermometerhut heeft duizenden kleine ijspegeltjes aan de ventilatielatjes door de aanvriezende mist.

Ook vandaag is alleen het skicentrum van Baraque Michel geopend, sneeuwkwaliteit goed, maar de loipes zijn niet getrokken.

Meer sneeuw komt later deze week, en waarschijnlijk meer dan ons lief is!
Terwijl de voorraad wegenzout overal behoorlijk op is.

Het zal dus uitkijken worden op de wegen!

Sneeuwlaag in Wirtzfeld vandaag tussen 3-8 cm.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -7.2 °C, max temp. -0.5°C
Minimum temperatuur gemeten op het gras – 6.2 °C

Vanochtend is er nog veel lage bewolking, maar vanuit het noorden wordt het reeds in de voormiddag overal zonnig.

Het is droog maar koud, met maxima van -1 tot -3 graden in Laag- en Midden-België, en tussen -2 en -5 graden in Hoog-België. Er waait een matige noordoostenwind.

Volgende nacht blijft het droog. Eerst is het helder tot lichtbewolkt, later komen er vanuit het noordwesten hoge wolkenvelden. Het wordt nog kouder dan de vorige nacht, met minima van -4 graden aan de kust tot -10 graden in de Hoge Venen.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

6 reacties

 1. Allé Hubert, ‘meer sneeuw dan ons lief is…’
  Dat kan toch niet? 😉

  Ja, allemaal best mooi, die sneeuw, maar we zitten hier in Wirtzfeld ondertussen al 6 weken met sneeuw… ik heb ook al meer dan 100 kg zout opgebruikt in ons tuintje om de trap een beetje menselijk te houden, en later deze week wordt het opnieuw sneeuwscheppen, elke dag opnieuw!
  Voeg daarbij de steeds ouder wordende leeftijd… en je zult begrijpen dat ik iets minder enthousiast op de nieuwe sneeuw zal reageren… haha

 2. Ik ben benieuwd naar de sneeuw. Weermodellen laten tussen de 20 en 30 cm cumulatief zien tot maandag. Het zou een mooi begin zijn van een periode volop goede langlauf mogelijkheden voor de regio.

  Ik ga dit weekend naar Losheimergraben om te kijken hoe het daar is, en eventueel om te langlaufen. Ik hoop dan toch wel dat er nog wat verse sneeuw bijkomt maar voor nu ziet het er prima uit. Tot die tijd hou ik het hier goed in de gaten aangezien Wirtzfeld een behoorlijk goede graadmeter is.

 3. Hallo Hubert,
  Eerst en vooral heb ik me voorgenomen om het nieuwe jaar te starten met meer bezoekjes aan je blog … hahaha!
  In Atzerath is onze buurman aan de straatkant 86 (jaar) en aangezien de man het fysiek wat moeilijk krijgt hebben we met onze naaste buur besloten om wat vroeger op te staan en voor hem mee het pad te ruimen. Nu wonen wij wel met 3 gezinnen samen voor 1 inrijpad en ieder deed zijn stuk.
  Sinds Ron op pensioen is, zijn we ook meer daar … en voor ons is het allemaal nog nieuw he … hahaha!
  Wij zijn volop bezig met kleine dingen te verhuizen en hoop ik dat het in de zomer in orde is en we volledig verhuist zijn. Dat wil dan zeggen dat ik ook niet meer zal gaan werken … pff!
  Nog heel veel groetjes aan Brigitte
  en tot ziens!
  Marlies en Ron

 4. Met ’t zonneke en de sneeuw, ’t is “weer” prachtig.
  Een wandeling met daarna een opwarming in Drosson zou welkom zijn. Aber…. altijd maar werken en vakantiedagen nog wat opsparen , hopelijk ligt er rond 11/02 – 13/02 nog .
  @ Marlies/Ron geniet er van hé
  Jos

 5. Hallo
  Eerst en vooral zeggen ik vind dit een zeer goede en nuttige site.
  Ik speel met het idee om vanuit men verre west-vlaanderen eens een dag af te zakken naar de hoge venen in een van de komende dagen
  Ik heb nog nooit aan wintersport gedaan(behalve schaatsen dan, wie niet) en zo dat nu wel willen doen.
  Als leek, wat valt dan aan te raden? alpini-ski valt zowiezo al af dat weet ik. Langlauf dan maar of toch maar voor de veiligheid ‘wandelingen met sneeuwschoenen’ ?
  Dus m’n vraag is kan je als complete amateur een bezoek beter vermijden of niet want ik vermoed dat voor een land als belgie, de wintersportgebieden hier niet zullen geinvesteerd hebben in ski/langlaufinstructeurs?
  En dat je dus aangewezen bent op jezelf om het te leren ter plekke/ in indoor-pistes.
  mvgMathias

  Bij de indoor pistes heb je inderdaad meer kans een ski instrukteur te vinden. Maar, langlaufen is niet zo moeilijk, je hoeft maar gewoon naar een skicentrum in onze streek te gaan en kijken hoe de anderen het doen… ik zie hier elk jaar in Wirtzfeld hele schoolklassen aankomen die na 5 minuten de eerste kneepjes van het langlaufen al onder de knie hebben en dan een korte piste van bijv 4 km doen tijdens hun “eerste keer”. Zeker niet te veel willen tijdens de eerste keer! Wandelen met sneeuwschoenen is eigenlijk net zo vermoeiend, maar je zult daarbij niet zo vaak “uitglijden” als op skis. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.