Zaterdag, 6 februari 2010

Brigitte en ik zijn gisterenmiddag naar Eupen geweest voor deelname aan een colloqium van de Duitstalige Medienrat ter gelegenheid van hun 10-jarig bestaan.

Onderweg van Wirtzfeld naar Eupen zijn wij dus langs de bekende skicentra gekomen van Wirtzfeld (geen autos te zien…) Elsenborn Herzebösch (7 touringcars met skiers plus autos), Ovifat en Naturpark Centrum Botrange (niet te zien vanaf de weg of er veel bezoek was), Signal de Botrange (5 touringcars met skiers + ± 20 autos), Mont Rigi (ca twintig auto’s en Baraque Michel (ca 30 auto’s).

Al met al was het dus erg rustig in deze skicentra. De wegen lagen er prima bij, een beetje nat, maar aangezien het niet vroor was er dus geen probleem.

Wel is de sneeuw die vaak nog een halve meter hoog ligt aan de kant van de weg op het ogenblik viesbruin, voor de mooie witte sneeuw zul je dus inderdaad de loipen op moeten gaan of de bossen in via de wandelpaden…

De volgende skicentra sluiten vanaf vandaag: Eupen Ternell en Malmedy Ferme Libert.

Alle andere skicentra in de Oostkantons blijven vandaag geopend, de kwaliteit van de pistes wordt nog altijd als “uitstekend tot goed” aangegeven…

De skiclub Weywertz blijft ook open, in tegenstelling tot wat ’t sneeuwbericht van de VAO vertelde…

Iedereen een goed weekend!

Sneeuwhoogte in Wirtzfeld vanochtend: 35 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 1.6 liter/m2 als regen
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +1.5 °C, max temp. +3.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras (op de sneeuw) – 0.0 °C

Vandaag wordt het geleidelijk overal zwaarbewolkt met vooral langs de Franse grens kans op wat licht gedruppel.

Het kwik stijgt tot rond 2 graden in Hoog-België, tot rond 7 graden in het centrum en aan zee. De wind waait zwak tot soms matig uit zuidoost, krimpend naar noordoost. Het zicht is plaatselijk matig.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt of betrokken met kans op wat lichte regen of wat lichte winterse neerslag. De minima liggen tussen -1 en +3 graden. De wind waait zwak, en aan zee soms matig, uit de noordelijke sector. Het zicht is matig.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

  1. goedemiddag hubert,
    heb snowmailing nu wel gelezen op blog, maar via mail is hij niet toegekomen.
    grtz

    welk nummer heb je niet gekregen? Vandaag is er geen buiten gegaan, het heeft niet gesneeuwd… Maar het kan best gebeuren sat er eens een mailing niet bij je aan komt, want ik krijg regelmatig bij het versturen van een snowmailing foutmeldingen van mensen die bijv hun mailbox volzit en de mail zodoende niet afgeleverd kon worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.