Maandag, 8 februari 2010

Vandaag is de hele familie erg vroeg opgestaan, want Mike moest naar de luchthaven Düsseldorf, vanwaar hij terugvliegt naar Egypte.

Vanaf hier alvast een goede reis gewenst!

Hier is het ondertussen lichtjes aan het vriezen, en de sneeuw smelt niet meer zo snel als de afgelopen dagen.

We kunnen er dus vanuit gaan dat dankzij de inzettende koude en het beetje nieuwe sneeuw in de tweede helft van deze week er nog de hele week kan geskied worden in de skicentra van Hoog Belgie.

Update: en jawel, het is een prachtige zonnige Maandag geworden, en je hebt hier echt wel een zonnebril nodig met die oogverblindende sneeuw!

Sneeuwhoogte in Wirtzfeld vanochtend: 25-28 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -2.0 °C, max temp. +0,5°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras – 1.5 °C

Vandaag is het nog zwaarbewolkt en zeer nevelig met plaatselijk wat mist, behalve in de Ardennen waar opklaringen zullen verschijnen. In het westen kunnen er buien of plaatselijk wat smeltende sneeuw vallen. ’s Namiddags breiden de opklaringen zich uit tot over het centrum van het land, maar in het westen blijft het zwaarbewolkt.

De maxima schommelen tussen 0 graden op de Ardense hoogten en +4 graden elders.

Volgende nacht blijft het droog en gedeeltelijk bewolkt, met minima van -3 tot -5 graden in het westen en van -5 tot -9 graden in het oosten.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

  1. Hier in de Waaslandhaven gans de morgen “erwtensoep” nu zeer laaghangende bewolking met een lichte wind uit het zuiden. Dus de SMOG drijft weg naar het Noorden

  2. Hoi hubert
    Dit weekend trekken wij naar worikken (butgenbach)
    Weet u iets van de actuele sneeuwhoogte daar en of er volgend weekend tijdens carnaval zal kunnen aan langlaufen en skieen worden gedaan?
    MVG

    sneeuwhoogte daar zoals hier in Wirtzfeld, worriken is maar 3 km van bij ons… zoals de temps nu liggen zal er dan ook nog geskied kunnen worden, en ook carnaval gevierd worden (maandag is daar de caranvals optocht)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.