Dinsdag, 9 februari 2010 (2)

Update 09.10 uur:
De alpinskipiste van Ovifat blijft vanaf vandaag gesloten!

Gisteren was het een supermooie dag in Hoog Belgie… stralende zonneschijn, witte velden en prima loipen nodigden opnieuw uit voor diegene die een dagje winter pret wilden beleven, terwijl de wegen in onze streek er prima bij liggen… in tegenstelling tot de smog en 400 km files in centraal Belgie…

Ik Ben blij dat ik dankzij het internet gewoon thuis kan werken en niet elke dag moet staan aanschuiven in een file!

Mike is overigens gisterenmiddag goed aangekomen in Egypte… het zal nu wel weer een hele tijd duren voordat we hem zullen zien!

Bitter koud in Hoog Belgie, toen ik vanochtend opstond gaf de thermometer aan dat het buiten -8°C was, en dat dit door de wind aanvoelt als -13°C…

De ski loipen in Hoog Belgie zijn nog in prima staat, de sneeuwhoogte in Elsenborn Herzebösch bedraagt tussen 25 en 40 cm, en is ook voor skater ski uitstekend geschikt. Men schreef mij vanmorgen nog het volgende:

“unser Skizentrum in Elsenborn – Herzebösch ist aufgrund der sehr guten Schneelage immer noch geöffnet. Die Schneehöhe beträgt zwischen 25 und 40 Zentimeter. Die Loipen und insbesondere die Skaterpisten befinden sich in einem außerordentlichen guten Zustand. Bei den derzeit vorherschenden Minustemperaturen dürfte sich in den kommenden Tagen auch nichts daran ändern.”

Er zal dus door de negatieve temperatuur ook de komende dagen niet veel aan die prima toestand veranderen!

En ook Bruno schreef nog een ski evaluatie van de toestand in Hoog België

De situatie: de meeste langlaufpistes zijn nog steeds geopend, met 15 tot 35 cm sneeuw. Loipes waar wandelaars eveneens toegang hebben (o.m. Botrange) zijn stuk gestapt, anderen verijsd, dus pijlsnel en daarom enkel geschikt voor de ervaren langlaufer.
Woensdag en donderdag zal er naar verwachting 5 à 10 cm verse sneeuw neerdwarrelen, wat dit weekend met vriestemperaturen, nauwelijks wind en een heerlijk zonnetje tot perfekt winterweer maakt!

Ondertussen maken de Oostkantons zich langzamerhand op voor het komende Carnavalsweekend, dat in feite al overmorgen, donderdag begint met de manifestaties van de “oude wijven” en de daarbijbehorende balls.

Meer info daarover ook op www.eastbelgium.com

Sneeuwhoogte in Wirtzfeld vanochtend: 25-28 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -7.2 °C, max temp. -1.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras – 7.0 °C

Vandaag starten we overal grijs. Later komen er opklaringen, maar plaatselijk blijven de wolken hardnekkig met kans op wat lichte sneeuwbuitjes.

Het blijft echter koud met maxima tussen -3 graden in de Hoge Venen en 1 graad aan zee. De wind waait matig, in de Ardennen eerst zwak en aan zee soms vrij krachtig, uit noord(oost).

Vanavond en vannacht is het wisselend tot lokaal zwaarbewolkt. Plaatselijk is er kans op een sneeuwbuitje. De minima schommelen tussen -10 graden in de Hoge Venen en -2 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit noordoost

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.