Heftige stuifsneeuw

Er valt al urenlang fijne stofsneeuw in de oostkantons die door de heftige wind tot stuifsneeuw wordt met sneeuwduinen als gevolg en daardoor plaatselijk voor verkeershinder zorgt. Ook vrolijkvierende ouwwiever die licht beneveld door de straten zwalken kunnen het verkeer behinderen of animeren….

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

 1. Hallo,
  Hier nog een reactie voor Jeffrey en Alfons op hun reactie’s van gisteren over de skate techniek bij het langlaufen.Ik beoefen beide technieken en wil wel wat uitleg geven.
  Werkelijk alles is anders dan bij de klassieke techniek: de ski’s zijn korter (ongeveer 10-15 cm langer dan je lichaamslengte, bij klassiek is dit 15-20 cm), de stokken zijn langer (tot ongeveer de onderkant van je oren, bij klassiek tot onder de oksel)De ski’s hebben ook een hogere spanning en zijn aan de onderkant geheel glad, dus zoals klassieke wax ski’s maar dan zonder afzetwax en zijn dus over de gehele lengte van glijwax voorzien.
  Als je het goede materiaal hebt en de goede beweging maakt kan skaten lekker ontspannend zijn als je het rustig aan doet, zeker na een dag intensief klassieken.
  Als je de verschillen goed wil zien, kijk dan de komende weken eens op Eurosport naar het langlaufen op de Olympische spelen. Bij biathlon wordt altijd (en niet soms) de skate techniek gebruikt.

  Groeten,
  Aart van de Breevaart Bravenboer
  Numansdorp (Nederland)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.