Veilchendienstag, 16 februari 2010

Nog steeds Carnaval in onze streken! Na Anjerzaterdag, Tulpenzondag en Rosenmontag, is het vandaag Veilchendienstag. (viooltje) Waar deze bloemrijke namen vandaan komen kun je nalezen op

http://www.garten-literatur.de/Kalender/karneval.htm

Brigitte heeft tussen Carnavalsprogramma’s en Olympische Witnerspelen door, ook nog tijd gevonden om maar weer een puzzle af te krijgen:

Wirtzfeld_20100211_6343

Ook gisteren is er af en toe een beetje motsneeuw gevallen, maar echt veel was het niet. Net voldoende om gisteren en ook vanochtend nog maar eens de trap met een bezem schoon te moeten maken….

Het landschap is nu wel erg mooi wit, en de zon breekt vanochtend bij ons door. Het is helder weer, en daardoor was het opnieuw erg koud: -8° C zojuist gemeten…

16022010

Alle skicentra in de Oostkantons zijn ook vandaag geopend, alleen de Piste in Manderfeld blijft vandaag gesloten!

Sneeuwtelefoon van de dienst voor toerisme van de Oostkantons: +32 (0)80/22 74 74

Sneeuwhoogte in Wirtzfeld vanochtend: 39 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.2 liter/m2 als sneeuw
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -8.0 °C, max temp. -2.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras – 2.0 °C

Deze ochtend hangt er vooral in de noordelijke landshelft veel bewolking met her en der kans op wat lichte sneeuwval of in de kuststreek mogelijk ook aanvriezende regen. Vanuit het zuiden wordt het in de loop van de voormiddag overal droog met zonnige perioden. De maxima schommelen tussen -5 en +4 graden. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidzuidoost. Vannacht blijft het lange tijd helder tot licht bewolkt en koelt het flink af. Op het eind van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe vanaf het zuiden. Minima tussen -2 en -9 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.