Aschermittwoch,Aswoensdag, 17 februari 2010

Update 15.00 uur
Het regent een beetje bij temperaturen boven het vriespunt: nu +2° C !

Gisteren was er de hele dag een stralende zon en een blauwe hemel, optimaal om een uitgebreide winterwandeling door het dorp Wirtzfeld en langs het meer van Bütgenbach te maken.

Wirtzfeld, St Anna Kerkje - 16 Februari 2010

Wirtzfeld, St Anna Kerkje - 16 Februari 2010

Sommige binnenpaden alleen met sneeuwschoenen te bewandelen...

Sommige binnenpaden alleen met sneeuwschoenen te bewandelen...

Wirtzfeld winter wandeling 16 februari 2010: de Holzwarche beek

Wirtzfeld winter wandeling 16 februari 2010: de Holzwarche beek

Alhoewel het bij ons nog niet gedooid heeft, is de verse sneeuw gisteren een beetje in elkaar gezakt door de stralende zonneschijn… een optimale ondergrond voor de skiërs!

Alle skicentra in de Oostkantons zijn ook vandaag geopend.
Sneeuwtelefoon van de dienst voor toerisme van de Oostkantons:
+32 (0)80/227474

Sneeuwhoogte in Wirtzfeld vanochtend: 33 cm

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2 als sneeuw
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -9.5 °C, max temp. -1.5°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras – 9.5 °C

Vanmorgen wordt het overal snel zwaarbewolkt met neerslag vanuit het zuiden. In de hoge Ardennen valt wat lichte sneeuw, elders en dan vooral in de zuidelijke helft van het land kan de neerslag tijdelijk vallen onder de vorm van aanvriezende regen of lichte sneeuw waardoor het lokaal gevaarlijk glad kan worden. In de loop van de dag gaat het in Laag- – en Midden-België dooien en in de noordelijke provincies van ons land is de kans op aanvriezende regen dan ook veel kleiner. De maxima schommelen tussen -1 graad in Hoog-België en 4 graden in het westen.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

 1. Goede morgen Wirtzfelder,

  Mooie beelden in de sneeuw. Gisteren zijn mijn fietskameraden in Rocherath komen langlaufen Aan de beelden van Wirtzfeld te zien, zal het daar ook wel prachtig geweest zijn. Ik kon niet meekomen daar ik met Christiane naar de kliniek moest om de gips uit te doen, fotos maken en nu heeft ze zo ene bottinne gekregen om terug stilaan beginnen te stappen. Hier is het licht betrokken met +3,4°. En nu maar hopen dat de regen weg blijft, zodat we terug de fiets kunnen buiten halen. Die nieuwe relais op de Botange doet het zéér goed, bij goede condities komen er zelfs amateurs van aan de kust overheen.
  Groeten uit Landen,
  Fons en Christiane

  Groetjes aan Christiane, en ja, ik ben de sneeuw ook ondertussen een beetje beu aan het worden, vanochtend voor het eerst sinds maanden dat ik niet ’s ochtends de trap en inrit moest sneeuwruimen!

 2. Beste Hubert
  Voorbije weekend was ik in Hunningen, vanavond na mijn werkdag zak ik met mijn familie terug af naar Hunningen voor de rest van de week.
  Ik zag dat de plaatselijke jeugd van Hunningen weer een mooie stapel van kerstbomen aan het bouwen waren.
  Ik vermoet dat dit weekend er in jou regio verschillende vuren zullen branden.
  Wel gebruik is dit?
  Groeten
  Hans Grootjans

  Meestal de zondagavond na Carnaval worden de oude kerstbomen en ander struikgewas (dat door de jeugd is ingezameld) aangestoken. Je vind dan in de dorpen in de Oostkantons de zogenaamde “burgfeuer”, metershoge brandstapels dus. Een en ander gaat gepaard met waakstonden de nacht voordien bij de brandstapel, om te voorkomen dat de jeugd van een ander dorp voorbijkomt om hun stapel voortijdig aan te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.