Dinsdag, 23 februari 2010

Update 17.15 uur
De Dienst voor Toerisme meldt dat vanaf nu en tot nader bericht alle skicentra gesloten zijn….

Het regent, en het regent niet zo’n beetje!

Kun je je voorstellen dat ik ondertussen blij ben dat er geen sneeuw meer valt… sinds 12 december ben ik elke dag bezig om een of meerdere malen per dag de trap schoon te vegen, en meer of minder sneeuw te ruimen in de inrit en op de parkeerplaats.
Op 2 februari lag hier met 58 cm de hoogste sneeuwlaag van deze winter in Wirtzfeld. Nu zijn het nog “maar” 23 cm en ook die smelten erg snel weg. Bij max temperaturen boven de 5°C en veel wind gaat het dooiproces ook vandaag snel verder!

Er zijn nog enkele ski centra geopend volgens de officiele DvT lijst, maar we kriigen elk uur wel de een of andere mededeling dat er nog een centrum sluit, zo bijv. vanochtend uit Elsenborn Herzebösch: ook zij sluiten (voorlopig)…

We houden je hier verder op de hoogte!

In Wirtzfeld is er gisteren 7 cm weggesmolten, er ligt nu nog ±23 cm sneeuw.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 10.6 liter/m2 als regen
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum 0.6 °C, max temp. +6.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras +1.5 °C

Vandaag blijft het de hele dag zwaarbewolkt en is het nevelig met perioden van soms matige regen. Later overdag wordt het minder nat. In Vlaanderen schommelen de maxima rond 3 of 4 graden, over het zuiden is het enkele graden zachter. De wind is in vele streken matig uit noordoost draaiend naar oost. Volgende nacht valt er soms nog wat regen of motregen maar de hoeveelheden blijven beperkt. Geleidelijk is er kans op enkele opklaringen maar er hangen ook veel lage wolken. Aanvankelijk is het nog nevelig of wat mistig. De minima liggen tussen 3 en 6 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert,

    Alles heeft zijn charme. Dank zij de sneeuw zijn er veel mensen naar de Oostkantons gekomen, wat goed was voor de horeca. Maar ik begrijp heel goed dat de winter met al zijn ongemakken voor jullie heel lang duurt. Maar geen nood, we gaan langzaam naar de lente. Bij ons in Vlaams-Brabant bloeien de sneeuwklokjes reeds en de narcissen staan reeds 5cm hoog. En binnen een paar weken staan de narcissen bij jullie ook in volle bloei, nog een reden om naar de Oostkantons te komen.
    Groeten,
    Jef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.