Maandag, 1 maart 2010

De storm Xinthia is over ons land heengetrokken, en al met al was het bij ons dus niet zo erg als in de buurlanden.

Wel zijn er bij ons in Hoog België weer een aantal bomen gesneuveld en zijn enkele wegen (zoals Rocherath-Wahlerscheid) deze ochtend nog geblokkeerd, maar de weg tussen Baraque Michel en Eupen is gisteren in de avonduren alweer vrijgemaakt.

Wij hadden gisterenmiddag in Wirtzfeld twee en een half uur lang geen stroom, maar voor het begin van de Olympische uitzendingen was die terug, dus viel het nog mee. En gelukkig konden we toen de wind een beetje ging liggen, de open haard al aansteken (omdat de verwarming natuurlijk uitgevallen was).

Vanochtend een dun laagje sneeuw, maar dat stelt niet echt veel voor en de wegen zijn grotendeels vrij.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 9.6 liter/m2 als regen
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum +0.0 °C, max temp. +8.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras 0.0 °C

Vandaag wisselen opklaringen af met wolkenvelden, met mogelijk enkele lokale buien vooral in het noorden en het oosten van het land. De maxima liggen tussen 4 en 9 graden. De wind wordt matig uit westelijke richtingen. De nacht van maandag op dinsdag blijft het droog met op veel plaatsen brede opklaringen, en later vooral in de zuidelijke landshelft tijdelijk meer hoge wolken. Er is ook kans op aanvriezende mist. Minima van -4 tot +1 graden. De wind wordt meestal zwak en veranderlijk.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.