Donderdag, 4 maart 2010

Opnieuw een prachtige dag geweest gisteren met regelmatig brede opklaringen. Wel is de wind een beetje aan de koude kant en die zou vandaag ook zo schraal blijven en zelfs een beetje aanwakkeren.

Opgelet: bepaalde weervoorspellers zeggen dat Vrijdag en Zaterdag met 10-15 cm verse sneeuw in Hoog Belgie rekening dient gehouden te worden.
Dat zullen dus in laag Belgie opnieuw katastrofale toestanden op de wegen worden…

Gisteren hebben we de garage een beetje opgeruimd, (we hebben nu immers weer plaats op de zolder…haha) want volgende week wil onze loodgieter een aantal koperen waterleidingen komen vervangen door kunststof buizen.
Probleem is namelijk dat het water in onze streek erg agressief op koper reageert en daardoor met de regelmaat van de klok voor kleine lekkages, zoogenaamde putcorrosie zorgt. Dat hopen we dus nu met deze kunststof leidingen tegen te kunnen gaan.

Ondertussen heb ik ook al de resultaten van mijn medical checkup gisteren: het schijnt dat ik zo gezond ben als een vis: hart en bloed zijn in orde, en zelfs de cholestorol waarde is in orde, wat tegenwoordig (als je de advertenties mag geloven) toch een veel voorkomend euvel is.

Teken dat de kookkunst van Brigitte mij erg goed bekomt.
En dat mag ook eens gezegd worden!

De stijve nekspieren, de slechter wordende ogen, de afstervende tanden, de krakende gewrichten, het mindere uithoudingsvermogen, de slechtere slaapritmes en het omvangrijker wordende buikje zullen dus gewoon door de voortschrijdende ouderdom komen….
Allez, ik mag nog tevreden zijn!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter/m2 als regen
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum -4,0 °C, max temp. +4.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -7.0 °C

Vandaag wordt het fris en vrij mooi met zon maar ook een schrale noordoostenwind. Later in de voormiddag kunnen enkele lage wolkenvelden ons land binnendrijven vanaf Nederland. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 graden in Vlaanderen. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig, uit noordoost tot noord. Vanavond en vannacht is het eerst helder tot licht bewolkt. In het tweede deel van de nacht komen er meer wolkenvelden vanuit het noorden. Plaatselijk kans op een aanvriezende mistbank.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

3 reacties

  1. Als de moraal maar hoog blijft dan is al dat andere maar “ouderdoms ongemakjes”
    Laat de sneeuw nog maar eens vallen ” Drosson here we come “

  2. Dag Hubert,

    Dat ziet er verdomd goed uit eh voor het weekend! Met wat geluk weer langlaufmogelijkheden, vooral in Botrange!?

    Geniet er maar goed van, ook al is het geen 60cm sneeuw dit keer ! 🙂 Wat een winter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.