Vrijdag, 5 maart 2010

Lekker koud vanochtend. De dag begon weliswaar met een stralend zonnetje, maar een muts over de oren was echt wel nodig toen ik vanochtend de KMI thermometers ging aflezen.

Vandaag en vannacht zal er dus rekening gehouden moeten worden met een sneeuwbuitje, maar volgens enkele weermodellen zou dat wel eens best heel wat meer kunnen worden dan je zou aannemen voor begin maart: het zou wel eens 10 tot 20 cm verse sneeuw kunnen betekenen.

We zijn benieuwd!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter/m2 als regen
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum -8,0 °C, max temp. +1.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -14.0 °C

Vanochtend is er zeer lokaal kans op een sneeuwbuitje. Daarna blijft het overwegend droog met eerst nog opklaringen maar later neemt de bewolking verder toe.

De maxima schommelen tussen 0 en 6 graden. De wind is eerst zwak en later matig uit noordwest, krimpend naar west.

Vanavond en vannacht volgen er perioden met regen en ten zuiden van Samber en Maas winterse neerslag en flink wat sneeuw. De minima schommelen tussen -3 graden in de Hoge Venen, + 1 graad in het centrum en +4 graden aan de kust. Aan zee waait het vrij krachtig.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

  1. Goede Morgen Hubert en alle anderen
    Hier in de Waaslandhaven is het rond 08:00 beginnen te sneeuwen. Nog niet in die hoeveelheden om reeds botten , ski’s of botinnes uit de kast te halen. Bij een luchttemperatuur van rond de 0 °C. Als je op de visuele wolken foto’s kijkt, dan zou er wel wat meer kunnen op komst zijn. De strooidiensten…………….nog niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.