Maandag, 8 maart 2010

Gisteren een lange wandeling kunnen maken van Wirtzfeld naar Büllingen en dan langs het meer van Bütgenbach terug naar Wirtzfeld. Prachtig wit sneeuw landschap, stralend zonnetje, maar wel een tamelijk koude wind…

Het blijft nog wel even koud, dus de 15-20 cm sneeuw die hier ligt zal nog een beetje kunnen blijven liggen…

Ook vanochtend opnieuw erg lage temperaturen gemeten:

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum -12.0 °C, max temp. -3.5°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -14.0 °C

Vanochtend zijn er eerst in vele streken nog brede opklaringen. Vanaf de Nederlandse grens neemt de bewolking echter langzaam toe. Over het zuiden blijft het nog overwegend zonnig tot laat in de namiddag. Het blijft op de meeste plaatsen droog maar hier en daar kan er toch een regenbui of over het noorden een sneeuwbui vallen. Met maxima van 2 tot 4 of 5 graden is het nog steeds enkele graden te koud voor deze tijd van het jaar. Op de Ardense hoogten blijft het vriezen. Vannacht is het droog met opnieuw breder wordende opklaringen. De minima liggen tussen -1 en -9 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

3 reacties

  1. Hey Hubert,
    Ik ben zaterdag naar de Hoge venen geweest. Het was prachtig, maar de snijdende wind moest je er inderdaad wel bij nemen.
    Weing volk ook. Iedereen sneeuwmoe denk ik. Ben ook een kijkje gaan nemen op de skipiste van Ovifat (te zien op mijn blog). Met een handvol skiërs was het zeer rustig.
    Enfin, ik heb er intens van genoten. Het was mijn afscheid van een interessante winter. Ik ben klaar voor de lente

    Geen wonder dat er maar een handvol skiers was, de Dienst voor Toerisme heeft niet gemeld dat ze open waren… Dat wij onertussen ook sneeuwmoe zijn, kun je waarschijnlijk begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.