Dinsdag, 9 maart 2010

Opnieuw erg koud vanochtend. En de wind maakrt het nog een beetje kouder… Jochen is een paar dagen naar Antwerpen waar hij nieuwe apparatuur gaat bestuderen voor onze webserver farm.

Brigitte heeft opnieuw een puzzle klaar....

Brigitte heeft opnieuw een puzzle klaar....

Wat het weer betreft: het is nog altijd winter bij ons in Hoog Belgie. Er ligt nog steeds een laagje van 10-15 cm sneeuw, en boze tongen maken gewag van een nieuwe lading sneeuw die tegen het weekend er nog eens bij zouden komen. Het schijnt maar niet op te willen houden!

De Dienst voor Toerisme meldt dat de langlauf skicentra van Eupen Ternell, Baraque Michel, Natuurcentrum Botrange en Mont Spinette nog altijd geopend zijn, maar de kwaliteit van de loipen wordt natuurlijk nu minder.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum -11.0 °C, max temp. -0.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -17.0 °C

Deze ochtend verdwijnt de plaatselijke nevel snel en wordt het zonnig maar fris. In de namiddag kunnen er in het uiterste westen van het land wolken van over zee binnendrijven. De maxima schommelen tussen -1 of -2 graden in de Hoge Ardennen en 4 tot plaatselijk 6 graden elders.
eze avond en nacht blijft het helder tot lichte bewolkt en gaat het opnieuw overal vriezen. Minima tussen -1 graad aan zee, -5 of -6 graden in het centrum en -8 tot -11 graden in de Ardennen.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Eén reactie

  1. Hallo Wirtzfelder,
    Deze morgen, 07,00 uur was het in Landen -5,8°: om 11,00 uur is het al 1,5°.De zon schijnt maar het windje is nog koud. Deze namiddag ga ik een fietstochtje van een 75 km maken.
    De nieuwe puzzel van Brigitte ziet er mooi uit ! Christiane kan toch al weer een beetje rond rondstappen met hare =skistiefel=.

    Groetjes uit Landen
    Fons en Christiane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.