Donderdag, 11 maart 2010

Ook vandaag is er nog een venijnige koude wind. De sneeuw komt pas later deze avond of vannacht.

Maar de loodgieters beginnen vandaag met de vervanging van een gedeelte van de waterleiding in huis (wel met enkele dagen vertraging wegens de geboorte van een kindje bij een van de monteurs). De koperen waterleiding wordt vervangen door een kunststof buis, omdat de koperen buizen te vaak “putcorrosie” krijgen door het ijzerhoudende water van onze streek.

Benieuwd of we lang zonder water komen te zitten, men zou alleszins proberen zolang mogelijk het watersysteem funktionerend te houden…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum -6.5 °C, max temp. -2.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -11.0 °C

Vandaag blijft het overwegend droog en is het eerst zwaarbewolkt, maar in de loop van de dag breekt het wolkendek meer en meer open. In het zuidoosten van het land blijft het zonnig. Het blijft fris met maxima tussen 2 en 6 graden. Er waait een matige noord- oostenwind met vooral in het zuiden rukwinden tot 50 km/u. Vanavond en vannacht wordt het overal, ook in het zuiden, overwegend zwaarbewolkt met ook vorming van nevel of aanvriezende mist gevormd. In het noordoosten en in de Ardennen kan er eventueel ook wat lichte sneeuw vallen. Minima van -3 tot +1 graad.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.