Zondag, 14 maart 2010

De dag begint grijs in Wirtzfeld, hoofdzakelijk omdat het dooit en de sneeuw dus geleidelijk begint weg te smelten met dooimist…

De verwachtingen zijn ook dat het geleidelijk warmer wordt en en we de winter (hopelijk) kunnen afsluiiten voor dit seizoen. Wie weet?

De werkzaamheden aan de waterleiding zijn bijna rond, de loodgieters hebben nog tot vrijdagavond gewerkt om alles klaar te maken, terwijl wij op hete kolen zaten om te vertrekken voor onze gezellige avond bij vrienden.

Toen alle leidingen dicht waren en ook getest, bleek dat ze per ongeluk in de afvoerbuis van de waskeuken een gaatje geboord hebben, waardoor ze maandag nog eens moeten terugkomen om dat laatste werkje te klaren.

Vandaag zullen we het rustig aan doen, waarschijnlijk komt nog familie op bezoek, en voor de rest is er ook nog wielrennen (Parijs-Nice en de Tireno Adriatico) en de eerste wedstrijd van de Formula 1 races. Allemaal programma’s waarbij je lekker kunt doorhangen in je luie zetel en bij het monotone geluid van de commentatoren en/of motoren lekker kunt indommelen…

Ik zal me alleszins niet veel inspannen vandaag!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0,0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum -0.0 °C, max temp. +3.05°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -0,0 °C

We starten met veel wolken en soms valt er wat regen of enkele buien, die in de Ardennen in nog tijdelijk winters van karakter kunnen zijn in de voormiddag. In de loop van de dag komen er enkele lokale opklaringen, die het breedst worden aan zee, waar het ook meestal droog blijft.

De maxima schommelen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 8 tot 9 graden elders

Vannacht blijft het meestal zwaarbewolkt met ten zuiden van Samber en Maas enkele enkele lichte winterse buien. Elders is er kans op wat lichte motregen. Plaatselijk wordt het nevelig.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.