Dinsdag, 16 Maart 2010

De temperaturen zijn al aan het stijgen, en ook de vogels buiten schijnen zich daarover te verheugen, want al vroeg in de ochtend hoor je overal vogelgezang. Ook omdat er bij ons in de hoge bomen aan de overkant van de straat een hele zwerm spreeuwen vanochtend neergestreken was die op trektocht naar het Noorden is.
Maar ook de eksters en enkele kraaien, een paar vinken en merels, een hele bende mussen en koolmeesjes laten luidruchtig van zich horen.

En als het een beetje meezit zal de temperatuur ook bij ons binnenkort boven de 10 graden kunnen uitstijgen.

Lente, kom maar!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 6.2 liter/m2 als regen
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum +0.5 °C, max temp. +5.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras +0.5 °C

Vandaag is het eerst bewolkt en plaatselijk nevelig met vanochtend nog wat regen in het oosten. Vanuit het westen verschijnen geleidelijk opklaringen die afwisselen met wolkenvelden. Maxima van 6 graden op de Hoge Venen tot 11 graden elders. De wind waait eerst matig uit west-noordwest, wordt later zwak en draait naar veranderlijke of zuidelijke richtingen. Volgende nacht blijft het droog met opklaringen en hoge wolkenvelden. De minima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en 3 of 4 graden in het centrum en het westen van het land.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

 1. Ook hier in het Antwerpse voelen onze gevederde vrienden dat de lente op komst is.
  Deze morgen, of beter gezegd deze nacht, zat een merel geplaagd door “lente hormonen” om 04:00 (ja om 4 uur) reeds zijn loklied wereldwijd te verkondigen.
  Al een geluk dat wij hier niet door gekweld worden……

  • Beste Jos
   Ook in Geraardsbergen zijn de merels al vroeg bezig met hun lenteoffensief.
   Ik word er wel eens wakker van maar mijn hormonen hebben er geen last van, integendeel, ik draai mij nog eens lekker om en droom van een mooie lente en een lange hete zomer vol van vogelgezang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.