Donderdag, 18 maart 2010

Gisteren dus naar Eupen geweest om me te informeren over de pensioendata die Vadertje Staat over mij heeft.

Ben ik blij dat het nog niet voor direkt is, want ik zat er dus net als een dozijn anderen braaf in een piepklein wachtkamertje te wachten voor de deur van de “Blutentnahmeraum”, een klein zaaltje waar dus 4 specialisten voor de werknemers, de zelfstandigen, de ambtenaren en de duitse pensioendienst hun spreekuurtje van anderhalf uur hielden. (Een keer per maand vind je die vier tesamen op een plaats…) en hoorde toch enkele horrorstories over de bureaucratie waarmee je te maken zou krijgen.
De titel Blutentnahmeraum op de deur heeft er overigens mee te maken dat dit zaaltje normaal gesproken gebruikt wordt door het Rode Kruis om bloed in te zamelen…

Lang verhaal, kort verteld… over mijn belgische loopbaan schijnt men over alle data te beschikken, maar voor de tijd dat ik over de grens in Duitsland gewerkt heb in de 70’s zal ik nog meer informatie cq aanvraagformulieren toegestuurd krijgen. Wordt vervolgd…

Vandaag opnieuw een mooie lentedag, en dat zal deugd doen, want ik moet vandaag naar een DNS.BE commissie vergadering in het Leuvense, dus dat wordt een aangename rit bij droog weer.

Geniet van het mooie weer, dit weekend hebben we veel regen!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum -2.5 °C, max temp. +10.5°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -3.0 °C

Vandaag blijft het nog droog maar de zon is vaak gesluierd door vrij veel hoge en middelhoge bewolking.

Het wordt zeer zacht met maxima tussen 12 graden in de Hoge Ardennen en 17 of mogelijk 18 graden in de Kempen. Er waait een matige zuidelijke wind.

Vanavond en vannacht wordt het overal zwaarbewolkt vanuit het westen met uiteindelijk wat lichte regen. Het blijft behoorlijk zacht met minima tussen 5 graden in de hoge Venen en 10 graden in Vlaanderen bij een matige tot vrije krachtige wind uit zuid tot zuidwest.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

2 reacties

 1. Ja Hubert als je moet krijgen van vadertje staat zal je wel meer formulieren en opzoekingen nodig hebben, dan voor het geval je zelf vadertje slokop moet spijzen…En zeker voor het geval je een gemengde loopbaan zou hebben…

  Groetjes uit Blankenberge.

  André.

 2. Ik heb ooit als vriendendienst de pensioenaanvraag mbt “tewersktelling” (en dat was letterlijk te nemen, want de dame in kwestie was daar naartoe gezonden in de periode ’40-44 om in de oorlogsindustrie te gaan werken) in Duitsland geregeld.
  En het hoeft gezegd, zelfs uit die onzalige tijden wist men met Deutsche Grundligkeit ook dat werkverleden met weinig zuchten in kaart te brengen én te vergoeden.
  Zelfs de briefwisseling ( ik meen me te herinneren met Bonn) verliep soepel en in het Nederlands.
  ’t Was niet veel de maandelijkse som en je moest jaarlijks “ein ueberlebungsschein” laten waarmerken op ’t gemeentehuis, zonder…….. kein Pfennig.

  Ondertussen dus al bericht uit Duitsland gekregen dat ze mijn akte aan het samenstellen zijn en ik binnenkort de details krijg meegedeeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.