Vrijdag, 19 maart 2010

De ochtend begint ongewoon warm: al meer dan 8° C bij ons in Wirtzfeld. Gisteren is de temperatuur tot 14,5°C geklommen, dus niet zo warm als in andere delen van Belgie, maar toch!
De Lente is in aantocht!

Gisteren een intensieve dag gehad in Leuven, en onwaarschijnlijke dingen gehoord over hoe bepaalde politici zich denken te profileren rondom het internet…
Opnieuw komt de discussie naar boven dat een internet provider verantwoordelijk zou gehouden kunnen worden over de inhoud die zijn klanten op het internet plaatsen. Zou net zo idioot zijn als dat je de postbode verantwoordelijk maakt over de inhoud van de brieven die hij bezorgt…

Maar ja, diskussieren met politici is altijd al moeilijk geweest, op tegenargumenten wordt dan gereageerd met (jawel, opgelet:) “… in Iran en China is dat toch ook mogelijk!…”
Hebben ze zeker vastgesteld toen ze een snoepreisje op kosten van de staat naar China gemaakt hebben….

Ook de diskussie over de pensioenen begint hoe langer hoe gekkere vormen aan te nemen. 45 jaar beroepsloopbaan moet volledig ingevuld worden? Een arts die zich specialiseert en dus tot zijn 30ste studeert moet dus dan tot zijn 75ste aktief blijven? Arme patienten!

Maar hoe zit dat dan met die piloten in het leger, die met 45 jaar (leeftijd, niet loopbaan!) op pensioen gaan? Dat ze misschien te oud zijn om nog langer te vliegen, daar kan ik nog inkomen… maar kunnen ze die niet nog 20 jaren lang bijv. magazijndienst laten doen?

Jan met de pet zal het alleszins moeten bezuren, zoveel is zeker.
Want incompetentie is troef bij onze politic!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum -2.0 °C, max temp. +14.5°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -1.0 °C

Vandaag blijft het overwegend zwaarbewolkt en vooral in de voormiddag valt er af en toe wat lichte regen of motregen. Een paar korte opklaringen zijn later overdag mogelijk, vooral dan over het zuiden. De zachte maxima schommelen tussen 10 en 15 graden. Er waait een matige wind uit zuidwest, op het einde van de dag krimpend naar zuid. Vanavond is het eerst in de meeste streken nog droog. In de loop van de nacht bereikt een vrij actieve regenzone ons land vanaf het zuidwesten. De minima situeren zich tussen 8 en 11 graden.

Geplaatst in Winter 2009-2010.

8 reacties

 1. Goeie morgen hubert,
  Wat ben je opstandig deze ochtend? Als je in Nederland zelfstandige bent krijg je een fooitje als pensioen. Redenatie is dat je als zelfstandige voor jezelf moet zorgen. Ach politici…….. Het is toch zeker nog geen verkeizingstijd bij jullie? Hier in Nederland begint het te komen. Naar mijn mening kan een provider niet gehouden worden aan de inhoud die zijn servers publiceren, tenzij de provider wist of had kunnen weten dat er narigheid op staat.

  Robin, die diskussie van verantwoordelijkheid hadden we al 15 jaar geleden (!), en ik ben het helemaal met je eens, maar het schijnt dat enkele politici dat dus een thema vinden om opnieuw aan te kaarten. En die vragen dus niet naar jouw of mijn mening!

 2. Het valt mij op hoe steeds meer 50-plussers openlijk kritiek beginnen te uiten op onze politici. Ik sluit me daar graag bij aan.

  Maar ja, de politiek moest verjongen, weet je nog. Wel, dat zullen we geweten hebben : incompetentie, gebrek aan visie, regelrechte domheid, noem maar op.

  Het wordt hoog tijd dat er terug wat meer wijze mensen in de politiek komen, want van die jonge strebers heb ik het wel gehad.

  Dus als er iemand eens partij van het gezond verstand wil oprichten kan die op mijn steun rekenen !

 3. Awel Hubert, ik vind dat je gelijk hebt ivm die pensioenen. Ik heb gestudeerd tot m’n 24ste en ben gerust bereid om een loopbaan van 40j te doen. Ik vind dat ze eerst ns moeten maken dat iedereen een loopbaan van 40j heeft. Maw: iemand die op z’n 16ste id bouw gaat werken mag van mij gerust op 56 met pensioen. En de jaren dat er bv. halftijds of 4/5de gewerkt wordt mogen in rekening worden gebracht.
  Bovendien erger ik me ook enorm aan onze politiekers. Zoveel onzinnige discussies (gisteren nog over de beleefdheidsbrief van De Crem aan Congolees leger). Als je dan weet dat er in Bocholt 2 j al een vraag is ingediend voor een fatsoenlijk fietspad langs de gewestweg Bocholt-Peer en dit zonder gevolg bleef… je zult zien: na de 4doden gisteren zal het snel vooruit gaan. Maar spijtig dat er weer eerst iets moet gebeuren vooraleer die incompetente pipo’s het beseffen (idem dito voor dat stopsysteem van de NMBS).

  Tom

 4. Sluit me als (ondertussen al )60+ volledig aan met wat Tom zegt.
  Lager opgeleiden, zeker deze die in onze jeugd op hun 14de de kost moesten gaan winnen hebben geen licht leveven gehad, en hopelijk kunnen zij na 45 jaar genieten van hun rustpensioen.
  Hoger opgeleiden hebben langer mogen studeren (op kosten van de gemeenschap) en hebben hierdoor minder jaren “afgedragen” en hebben een leerschuld af te lossen.
  ‘k vind het steeds een beetje (veel) naar : leeftijdgenoten, die tot hun 24 – 25 mochten studeren, daarna bv in het onderwijs gingen , en dan reeds op hun 58 mochten gaan (met een loopbaan van 33 jaar) met een riante vergoeding.
  Men zegt dan wel, had je ook maar moeten doen…..jaja maar je moest wel de mogelijkheden hebben
  Nog 3 jaar travakken en dan na 45 jaar, met per jaar amper 20 dagen vakantie, nooit steun hoeven aan te vragen , ook van de vrijheid mogen genieten.
  Tel af…………..elke dag

 5. En Brigitte vertelde me daarnet ook nog, dat als een echtpaar uit de prive sektor beiden op pensioen gaan, van hun pensioentjes samen nog moeten afgeven, terwijl wanneer een beamtenechtpaar op pensioen gaat, beiden het volle pensioen krijgen….

  • Wat die ambtenarenpensioenen betreft , bent u verkeerd ingelicht, ik ben ambtenaar op pensioen, mijn echtgenote heeft pensioen, gewerkt in privaat en als ambtenaar.Wel het gene dat wij afdragen, om in het plat vloams te zeggen t’is om up je gat vallen.
   Daag en groetjes uit Blankenberge.

 6. beste hubert,ik ben het volledig met jou eens.ik werk toevallig bij het leger en het is inderdaad zo dat piloten op 45jaar op pensioen gaan.maar dat wil niet zeggen dat ze stoppen met vliegen.de meesten gaan in het burger verder vliegen voor 3 maal meer loon.vergeet ook niet dat vliegen met een f16 fysiek zeer zwaar belastend is voor het lichaam vanwege de g krachten.blijven vliegen op latere leeftijd met een f 16 zou misschien nog wel lukken maar of dit garant staat voor nog een lang leven?hoe ouder men word hoe meer het lichaam gebreken krijgt,ook bij piloten.het zicht gaat achteruit,het gehoor,de reflexen enz.en veilig is het dan ook niet meer.voorts zou men de pensioen leeftijd moeten aanpassen aan het soort werk dat men doet.men kan nie van een wegenwerker verlangen dat hij nog blijft werken tot 65 jaar.die mensen kunnen dat niet meer.de meesten hebben dan wel mankementen van het zware werk dat ze al 30jaar of langer hebben gedaan.zoals slechte rug van het heffen en zo.maar voor de rest ben ik het volledig eens dat er in ons stilgevallen apeland niets nog beweegt.het enigste dat nog beweegt zijn de putten in ons wegennet die groter worden met de dag en het begrotingstekort dat eveneens groter word.

 7. Te weten dat huwelijken na 40 jaar verbroken worden om je 100 % rechten (privaat of zelfstandig) niet te verliezen wanneer beide echtgenoten (privaat of zelfstandig) werkten. Waarom deze discriminatie ????? Wie heeft deze wetten opgesteld ????? Juist diegenen die hun volle pensioenrechten behouden……..Zouden we niet eens gaan aankloppen bij het centrum voor gelijke kansen ??? dan hebben ze daar eens echt iets te doen waarvan de medemens misschien ooit de vruchten van kan plukken. Maar ‘k denk dat we daar bot gaan vissen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.