Zaterdag, 20 maart 2010: begin van de Lente

Aangename temperaturen, zelfs de vrieskou ’s nachts behoort nu zeker tot het verleden. Maar dit weekend is er wel een redelijke kans op een regenbui en misschien zelfs een donderslag.

Omdat de sneeuwmuur in onze tuin nu (zonder sneeuw) geen betekenis meer heeft, heb ik de webcam iets meer ingezoomd op het pittoreske St. Anna kerkje van Wirtzfeld, dat overigens in 1601 gebouwd werd. Hopelijk zijn de restauratiewerkzaamheden van de gevel pleisterlaag snel beëindigd!

Ondertussen zijn onze verbouwingswerkzaamheden rondom de waterleiding beëindigd en konden wij dus ook onze eigen vakantieperiode beginnen te plannen (midden mei), en daarom hebben we nu ook de kalender voor de verhuur van onze luxe vakantie woning terug kunnen aanpassen:

Dus als je nog op zoek bent naar vrije data in April voor ons liefdesnestje voor 2, kijk maar eens op

www.wirtzfeld-valley.com

Iedereen een prettig weekend.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.9 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum +7.0 °C, max temp. +15.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras +7.0 °C

VRT video weerbericht

Vanochtend vroeg is het in de meeste streken nog droog maar overdag verwachten we perioden van regen of buien, mogelijk met een lokaal onweer. De opklaringen zijn schaars. De maxima liggen tussen 12 en 16 graden. De zuidzuidwestenwind is strak met rukwinden van 50 tot 70 km/u. Vanavond en volgende nacht wordt het opnieuw overal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Lokaal valt er flink wat neerslag, en een donderslag is niet uitgesloten. De minima schommelen tussen 6 en 10 graden. De zuidwestenwind blijft strak met rukwinden tot 60 km/u.

Geplaatst in Lente 2010.

2 reacties

  1. Geniet van jullie reis , en begin maar al af te tellen.
    Voor ons nog 4 weken en dan is het (weer) zover. (zolang we niet van ons inkomen als op rust gestelde moeten rondekomen haha
    Sneeuw en ijs genoeg gezien dit seizoen, maar die sneeuwmuur afbreken is vragen om “nog”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.