Dinsdag, 23 maart 2010

Witgevroren velden vanochtend, want slechts lichte bewolking. ’t Belooft vandaag en morgen erg mooi weer te worden, opnieuw een gevoel van lente. Moeten dus kijken dat we onze shopping plannen zo snel mogelijk gaan omzetten.

Vandaag gaan shoppen is moeilijk, want ik heb nog een afspraak met een “slaap-dokter” in het ziekenhuis in St.Vith. Die moet eens onderzoeken of de constante vermoeidheid waaronder ik lijd, misschien te maken heeft met slaap-apneu. Een aantal van de symptomen komen mij erg bekend voor. We zullen zien.

Ondertussen is hier ook een apparaatje aangekomen dat een half jaar geleden in de aanbieding was bij Schlecker, maar niet leverbaar. We hebben dat indertijd besteld (ze zijn immers verplicht hun speciale aanbiedingen ook inderdaad waar te maken…) Dat apparaat werd dus nu eindelijk geleverd. Het zou in staat moeten zijn om onze (grote) oude collectie langspeelplaten en singles uit de 50er, 60er en 70er jaren om te zetten naar een digitale versie.
Als er mensen zijn die daar al ervaring mee hebben gehad, horen we dat graag!
Lijkt me erg praktisch, maar wel arbeidsintensief…

Wirtzfeld_20100323_6654

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut:
minimum +1.5 °C, max temp. +9.5°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -3.0 °C

Vandaag verwachten we eerst nevelig weer met veel bewolking, behalve in het zuidoosten van het land waar het nu al helder is. Later breekt de zon geleidelijk door en wordt het zacht en zeer aangenaam. De temperaturen halen 11 graden op de Ardense hoogten en 14 of 15 graden in Vlaanderen. De wind waait eerst zwak uit veranderlijke richtingen en wordt later zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. Vanavond en volgende nacht wordt het gedeeltelijk bewolkt met hoofdzakelijk hoge sluierbewolking. Het koelt af naar 2 tot 7 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

7 reacties

 1. Hubert,

  aan de foto te zien lijkt me dit een gewone platenspeler met een USB aansluiting. Ik heb mezelf ook zo een ding aangeschaft en het werkt prima.
  Je kan best gewoon het gratis programma “audacity” downloaden van het internet, waarmee je dan uw platen kan opnemen en omzetten naar mp3 formaat.

  Groetjes

  Urbain

  PS : ik zie dat je camera inmiddels weer is ingezoemd op het kerkje, waardoor weer 1/4e van het beeld bestaat uit de (overigens prachtige) afsluiting van het zonneterras. De uitgezoomde versie lijkt mij toch veel beter, omdat je dan een beter zicht hebt op de prachtige omgeving.

  De software voor het omzetten naar MP3 zit inderdaad bij dit apparaat erbij. En ik geloof graag dat dergelijke apparatuur ook normaal te koop is, maar dit was wel een erg aantrekkelijk voordeelprijsje bij Schlecker, dus zodoende stonden we erop dat ze naleveren moesten!….
  Webcam: De uitgezoomde omgeving is nog altijd op de tweede valley cam te zien… zo gauw als het minder mistig wordt en de bouwwerken aan de gevel klaar zijn, gaan we nog sterker inzoomen op het pittoreske kerkje

 2. Hallo Hubert,

  Met de USB platendraaïer heb ik nog geen ervaring, doch met “slaap apneu” eens te meer. Je ervaringen met de platendraaïer zal met veel interesse gevolgd worden.
  Om slaap apneu te onderdrukken slaap ik reeds sedert begin 2002 met een CPAP (beademings hulp tijdens de slaap) Er zijn prettiger dingen te beleven daar waar je dit apparaat mag aanbinden. Maar vooral je partner heeft er nachtrust door. Of het voor de rest veel helpt heb ik echt nog niet ondervonden (val nog steeds in slaap achter mijn krant) Anderzijds zou het goed zijn voor het in toom houden van bv hartklachten. Maar voor je zo’n hebbedingetje op je nachtkastje mag plaatsen , eerst nog 2 x 1 nacht doorbrengen in een slaapkliniek, waar ze je gans de nacht in de gaten houden……..’t is tegenwoordig een (dure) handel die veel geld in de lade brengt voor ’t ziekenhuis en dezen die de apparatuur leveren.

  Jos

 3. Hallo Hubert,

  En … je hebt geen ijzer tekort???

  want ik heb een heel jaar ’s morgens een bekertje ijzer genomen uit een natuurwinkel … en de vermoeienis is voor een groot stuk door …

  Afvallen is, dacht ik, ook een goeie remedie om snurken tegen te gaan …
  groetjes
  Marlies

 4. In de familie iemand met een usb platenspeler: hij zet nu naar hartelust zijn ouw platen om naar digitale muziek.
  Nog in de familie iemand met identiek apparaatje als Jos beschrijft en idd: partner kan nu ook slapen.
  Al eens geprobeerd Ginseng te nemen?? Kost heel wat minder en geeft toch ook een energie-boost!
  Zonnige lentegroetjes

 5. Een USB-platenspeler heb ik niet. Ik werk met mijn pickup, die aan een voorversterker hangt. Een kabeltje van tulp naar minijack verbindt de voorversterker pickupuitgang met de geluidsinvoer van mijn Macbook Pro. De software Amadeus Pro maakt er een digitaal bestand van, in welke formaat je maar wil.
  Maar bewerkelijk blijft het als je van je platentracks afzonderlijke digitale tracks wil maken. Ik doe niet aan het weghalen van krassen en spetters, maar voer meestal wel een kleine nacorrectie op het volume uit en ik zorg steeds voor 1 sec. ‘wit’ aan begin en eind van de opname.
  Iets voor de lange winteravonden, maar die zijn binnenkort voorbij. En ik wil ook nog ca 2000 zwartwit kleinbeeldnegatieven scannen…
  Groetjes, Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.