Woensdag, 31 maart 2010

Gisterenavond hebben we een heuse hagelbui gehad met heftige rukwinden, daarna zelfs een heftige sneeuwbui met dikke vlokken, maar die zijn gelukkig niet lang blijven liggen. Er wordt vandaag nog meer stormweer verwacht.

Binnen blijven is de boodschap!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 3.8 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum +0.8 °C, max temp. +10.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -0.8 °C

Vanochtend blijft het eerst overwegend droog met tijdelijke opklaringen. Later deze voormiddag en in de namiddag neemt de bewolking toe en wordt het wisselvallig met buien. Er is ook kans op stofhagel en lokaal onweer.

De maxima schommelen tussen 5 en 10 graden. Het gaat vandaag stevig waaien uit zuid ruimend naar zuidwest. We verwachten meestal rukwinden tussen 60 en 80 km/u maar hier en daar zijn pieken tot 90 km/u mogelijk.

Vannacht wordt het vaak droog maar vooral over het westen en noordwesten vallen er nog enkele winterse buien. Minima van -1 tot +2 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,

  Ben echt benieuwd naar de uitslag van uw slaaponderzoek.
  Misschien kunnen wij, snurkers van heel Belgie en Nederland er ook iets van leren.
  Ik wou ook nog even terugkomen op de straatnamen van
  Wirtzfeld, alle straten hebben de naam ZUR HOLZWARCHE.
  Mijn vraag is wat betekent het woordje ZUR?

  Paul

  Paul. Eerst een kleine rechtzetting: niet alle straten hebben allemaal dezelfde naam, ik toonde alleen het kaartgedeelte van de straten die wel dezelfde naam hebben. In totaal heeft Wirtzfeld 10 of 11 verschillende straatnamen… Nu wat betreft ZUR: dat betekent “Zu der” en is dus een samentrekking. Betekent “naar de” en de Holzwarche is de naam van een van de 4 beekjes die door wirtzfeld lopen…. Zur holzwarche betekent dus “naar de holzwarche”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.