Donderdag, 1 April 2010

Er zijn veel mensen die vandaag of morgen al vertrekken voor een korte Paasvakantie, maar opgelet: ouders met schoolgaande kinderen zouden wel eens voor een verrassing komen te staan, op de vliegvelden wordt namelijk uitgekeken naar spijbelende kinderen omdat die officieel pas na vrijdagmiddag mogen vertrekken!

Of dat een Aprilgrap is, zullen we later deze week waarschijnlijk vernemen.

April doet wat ie wil, ook vandaag zullen we nog met af en toe een hagelbui of sneeuwvlokje moeten rekenen, maar de temperaturen zijn dusdanig dat sneeuw niet lang blijft liggen.

Wel blijft er nog veel wind staan. Ziet er dus naar uit dat dit weekend meer op Herfst dan op Lente lijkt!

En dat is dus zeker geen april grap!

Probeer deze dag dus door te komen zonder alles zo maar te geloven!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 2.6 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -0.6 °C, max temp. +7.6°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -1.6 °C

Vandaag is het eerst nog wisselvallig met nog enkele buien en vrij veel bewolking. In het westen krijgen we snel droger weer met mooie opklaringen die zich in de loop van de dag uitbreiden over het westen en het centrum van het land. In het oosten kunnen er nog buien vallen tot de avond. Maxima rond 9 graden.

Vannacht verlaten de laatste buien het oosten van het land en wordt het overal droog met brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht neemt in het westen de bewolking toe. De wind neemt wat in kracht toe vanaf het zuiden.

De minima schommelen rond 2 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

2 reacties

  1. Dag Hubert,

    Inderdaad, vandaag 1 april en onze dochter is er ook ingetuind! Sinds deze morgen werd er op radio 2 Limburg omgeroepen, dat er puppies wolfjes te verkrijgen waren om met de fles groot te trekken om dan geleidelijk over te schakelen op vlees alvorens vrij gelaten te worden in de Kempen. Syl van het dieropvangcentrum speelde goed mee in de opzet van het radioprogramma. Meerdere enthousiaste dierenliefhebbers hebben zich dan ook laten vangen en zich kandidaat gesteld!!!
    Groetjes en tot in de wolventijd.
    Fons en Christiane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.