Dinsdag, 6 april 2010

Behoorlijk gevroren vanochtend, bij een heldere hemel, en dus een stralende zonsopgang.

Het belooft een SUPER mooie lentedag te worden

Ik ,denk dat ik vandaag tijd probeer te vinden om een beetje buiten te werken, beter gezegd: de volgepakte schuur eens leegmaken zodat ik aan enkele machines zoals de hakselaar kom, de tuinmeubels buiten ga neerzetten en de sneeuwfrees terug in de schuur kan plaatsen die op het ogenblik nog in de weg staat in de garage.

image006 46

De (deels regenachtige) paasdagen hebben we overigens thuis in gezellige familiekring verbracht, maar vanwege de vele zoetigheid en het lekkere eten wel steeds met een half oog naar de weegschaal… en ja hoor, toch weer 1.4 kg zwaarder geworden na de feestdagen, dus goed dat er eerst 2.5 kg vanaf waren! Ondanks een stevige paaswandeling door Wirtzfeld gisterenmiddag.

image004 79

En zo blijf je dus bezig…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -2.0 °C, max temp. +8.5°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -5.0 °C

Vandaag wordt het zacht met volop zon en maxima tussen 12 graden in de Hoge Ardennen en 18 graden in de Kempen. In het centrum stijgt het kwik tot zo’n 16 à 17 graden. Vanochtend zijn er tijdelijk nog wat wolkenvelden in het noorden van het land en deze namiddag verschijnen over het westen wat hoge sluierwolken. De wind wordt overwegend matig uit zuid tot zuidzuidoost. Vanavond en vannacht blijft het droog met eerst nog brede opklaringen, maar later neemt de hoge bewolking toch toe vanuit het westen. De minima liggen tussen 3 en 7 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.