Vrijdag, 9 april 2010

Ik beschreef gisteren over het gedoe en gehannes met mijn CPAP slang, (continuous positive airway pressure uitrusting) die ik sinds gisteren dien te gebruiken tijdens mijn slaap ivm met apneu problemen.

Een eenvoudige oplossing heb ik ondertussen al bedacht: ik heb een ijzerdraad aan het plafond bevestigd en onderaan heb ik een lusvormig uiteinde er aan gevormd, zodat de ribbels van de slang genoeg weerstand vinden en de slang niet wegglijdt maar op een van te voren bepaalde plaats blijft hangen.

Ik kan nu zonder probleem mijn hoofd naar links of rechts draaien en op mijn zij slapen, zonder dat de slang zich gaat vangen tussen de dekens en zonder dat het gewicht van de slang het neusmasker van zijn plaats zal schuiven.

slanghouder voor de CPAP apparatuur boven mijn hoofdkussen

Eerste resultaten afgelopen nacht waren positief, ik heb in ieder geval geen last meer gehad van een steeds maar wegglijdende slang en heb mijn hoofd naar believen kunnen draaien, en heb daardoor veel beter kunnen slapen, Toch blijft de inslaapfase een beetje vreemd met zo’n puffend apparaat op je gezicht.

En heb de indruk dat ik vanochtend minder moe ben opgestaan dan anders.

Er is dus nog hoop!

Prettig weekend iedereen!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.9 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -1.0 °C, max temp. +9.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -3.0 °C

Vandaag blijft het droog met brede opklaringen maar ook wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 12 graden in Hoog-België en aan zee tot 16 graden elders. Er waait een zwakke tot matige wind uit veranderlijke tot noordelijke richtingen. Volgende nacht steeds droog weer met opklaringen en later lage bewolking. Vorming van nevel of lokaal mistbanken. Minima tussen 2 graden in de Hoge Venen en 6 graden in het noordwesten. De wind waait meestal zwak uit noord-noordoost.

Geplaatst in Lente 2010.

3 reacties

 1. Goede morgen,
  Ge ziet Hubert, niets zo slim als een mens maar hij moet leven.Prettig weekend gewenst aan U beiden.
  Fons en Christiane.

 2. Hallo Hubert en Brigitte,
  Gelukkig heb je al een beetje beter geslapen … het zal hoogstwaarschijnlijk wel alle dagen beteren, zeker … alhoewel als ik Jos zijn verhaal lees … is het een kwestie van volhouden … En … dat je er al snel iets op gevonden hebt, daar twijfelde ik niet aan … Ge zou voor minder, maar Jos is ne goeie, die slaapt met zijn machientje en zijn vrouw … hahaha!!!
  Heb je al lang slaapapneu, Hubert … of heeft de rookstop er iets mee te maken???
  Hier in Mol is het heel wat warmer dan ginder, we hebben af en toe zonnige momenten en dan is het zelfs lekker warm in het zonnetje.
  prettig weekend, … slaapwel zou ik zeggen,
  en de groetjes van ons
  Marlies en Ron
  En …

  Marlies, jouw vraag naar mijn rookstop: ik ben nu 2 jaar en 3 maanden gestopt met roken. Hoopte indertijd dat ik een verbeterede conditie zou bemerken, maar die betere conditie werd waarschijnlijk door de apneu teniet gedaan… Daarom was dus toch altijd moe. Maar snurken deed ik al veel langer volgens Brigitte… alleen is het ons nooit bewust geweest dat er ademonderbrekingen waren… Vandaag dus de officiele mededeling van het slaaplabo gekregen: zwaar slaap anpeu syndroom, diepe slaapfase ontbreekt, veel micro ontwakingen, regelmatig zuurstoftekort, uitgedrukt in allerlei voor mij onbekende indexen, maar het bleek dus inderdaad nodig te zijn dat ik die test eens gedaan heb en nu met de CPAP verder doe…

 3. @Marlies
  ‘k probeer de Kerk in het midden te houden.
  En…….blijf bij Suzy slapen. (ze noemen dat ook karakter hebben) haha
  Maar als ik hoor, lees hoeveel koppels (beider kunnen) die vanwege het snurken (waarbij dan gewoonlijk apneu) het echtelijk bed verlaten om afzonderlijk de” nachrust” op te zoeken…. dan lijkt dit wel de oplossing.
  Voor dàt machientje was Suzy regelmatig (lees dus dagelijks) onderweg met dekens/slaapzak naar de zitbank in de woonplaats, waar ze zich dan ook nog opwond over mijn slaapgedrag.
  Nu is dat bij mij opgelost……..nu hoor ik aan de andere kant van het ledikant……snurken. (en dat wil men dan niet gezegd hebben)
  Of mijn apneu/snurken te maken had met rookstop ????? Trok er tot 3 pakjes per dag door tot ………wakker worden met allemaal mensen in ’t wit, en plastieken zakken vol met waterige oplossing, rond mij (11.11.97)(( en dat waren niet die rond gingen voor één of ander te sponseren NGO)) is niet zeker.
  ’t smooooooren zal er wel geen deugd aan gedaan hebben, en snurken dat doet ge gewoonlijk als ge een echte nachtrust hebt, en die komt er gewoonlijk na wat lekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.