Zaterdag, 10 april 2010

Het slapen met de “slang” in bed gaat al een stuk gemakkelijker, maar afgelopen nacht heeft mijn neus een beetje geprotesteerd. Is zeker niet gewend om zoveel lucht te moeten verwerken tijdens de nacht. (Vanwege het neusmasker moet alle lucht via de neus, de mond blijft met het CPAP systeem immers dicht).

Eens horen of de apotheker daar een antwoord op heeft, want Vix en soortgelijke zalfjes zijn taboe voor het masker.

Alle begin is moeilijk zal ik maar zeggen…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 4.0 °C, max temp. +10.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -2.0 °C

Vandaag blijft het droog en vanochtend hangt er eerst plaatselijk nevel, mist of lage bewolking. In de loop van de voormiddag krijgen we vrij mooi weer met afwisselend zon en wolken. De maxima schommelen tussen 10 en 15 graden. De wind waait eerst zwak en later matig uit het noord- tot noord-noordoosten. Vannacht is het meestal lichtbewolkt. Op het einde van de nacht komen er lokale lage wolkenvelden opzetten, vooral in het oosten van het land. De minima situeren zich tussen 0 en 4 graden. De noord tot noordoostenwind is zwak tot matig.

Geplaatst in Lente 2010.

2 reacties

  1. Nu in het volle “pollen” seizoen hebben we bijna allemaal last van opgezwollen neus slijmvliezen, en voor hen die een CPAP als nachtuitrusting dragen kunnen daar “wreed” last van hebben. Indien mijn neus gans toe zit, en bij gebruik van de CPAP,, hou ik verschillende malen achter elkaar mijn mond wijd open. Hierdoor ontstaat een luchtstroom die toch aan de slijmvliezen komt, en geleidelijk komt er dan toch één neusgat vrij.
    Een anders veel gebruik middeltje tegen al die allergische toestanden is het vrij algemeen gebruikte Xyzall. Vraag er na bij je apotheker of bij je huisarts. Zal zeker helpen

    Jos

  2. inderdaad,ik kan bevestigen dat xyzall uitstekend werkt !ik moet ook slape met zo een cpap apparaat maar comfortable is het niet!ge kunt niet op uw buik slapen.ik ga nu eens mijn licht opsteken in een antwerps snurk en apneu kliniek!daar zitten hollanders en die werken op een andere manier(een soort beugel)wat 100% werkt is vermageren!maar ja,als bougondieers is dat soms niet zo gemakkelijk!mij bekruipt er zo een slecht gevoel dat er iemand goed zijn zakken is aant vullen aan die cpap apparaten!in gans het land schrijven ze die dingen voor na een slaap labo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.