Zondag, 11 april 2010

Vannacht een beetje frisser geweest, maar de zon is al snel doorgebroken vanochtend. is ondertussen volledig verdrongen door zware bewolking…

Gisteren geprobeerd een beetje orde te brengen in het tuinhuisje, waarin ik in de afgelopen koude wintermaanden af en toe een stukje gereedschap ben gaan zoeken, maar bij het terugbrengen niet de moeite genomen had om alles netjes op te bergen, want te koud.

Werd dus eens tijd, zodat ik nu weer alles terug kan vinden wat ik binnenkort denk nodig te hebben voor de volgende prutswerkjes.

Tijdens het opruimen/isoleren van de zolder zijn er enkele oude pakken mineraalwol opgedoken, die we echter niet meer wilden gebruiken omdat we de hele zolder met het veel aangenamere schaapswol geïsoleerd hebben.

Die oude pakken mineraalwol liggen nu in de weg in de houtschuur, en ik denk erover om die dan maar onder het dak van het tuinhuisje te bevestigen. Maar daarvoor moet het wel eerst beter weer worden, want voordat ik met die mineraalwol ga werken moet het tuinhuisje eerst behoorlijk leeggeruimd worden en de spullen tijdelijk buiten of in de houtschuur opgeslagen worden.

En dat moet dus allemaal gebeuren voordat ik een nieuwe partij brandhout laat komen die dan weer in de (dan lege) houtschuur moet komen…
Het een hangt dus van het ander af…

En daar ga ik vandaag eens behoorlijk over nadenken in de luie zetel!

Tenzij het natuurlijk mooi weer blijft, zodat we kunnen gaan wandelen.

Overigens, net zoals in Limburg de fruitbloesems een week te laat zijn, zijn hier ook de narcissen nog niet echt volop aan het bloeien. Narcissenwandelingen dus beter uitstellen tot volgend en overvolgend weekend!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.1 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -1.0 °C, max temp. +8.5°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -4.0 °C

Vandaag zijn er eerst brede opklaringen. Maar vanuit het oosten wordt het geleidelijk meer en meer bewolkt en na de middag kan er hier en daar wat lichte regen vallen, vooral in het oosten. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit noordoost. Aan zee staat een vrij krachtige tot krachtige noordoostenwind. Vannacht is het wisselend bewolkt en later tegen de ochtend meestal zwaarbewolkt maar het blijft vrijwel droog. Minima tussen 0 en 5 graden. De wind waait matig uit het noordoosten.

Geplaatst in Lente 2010.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert en Brigitte,
    Hier is het weer dan toch iets beter geweest, wel fris (max 11,5°) maar afwisselend betrokkend en dan weer een zonnetje. Met de fietsclub zijn we voormiddag naar Huy geweest en op de terugweg de Vinalmont beklommen (de weg van Huy naar Hannut). Bij ons zijn de narcissen reeds groot open, ik heb verleden week een paar fotos genomen en zal ze opsturen.
    Groeten uit Landen,
    Fons en Christiane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.