Woensdag, 14 april 2010

Gisterenavond hadden we nog een klein buitje in Wirtzfeld, maar vandaag begint de dag opnieuw erg zonnig.

Een pak werk op kantoor, en vandaag ook nog enkele afspraken, waarvan er eentje wellicht interessant kan zijn: mijn schoonbroer stuurt vanmiddag een vertegewoordiger voorbij die misschien een oplossing kan bieden aan de slijtage van onze schuifladen en uittrekkorven in de keuken.
Die keuken staat er ondertussen al zo’n 30 jaar, en is voor de rest nog prima in orde. Alleen lopen de kogellagers van de uittrekkorven in de onderkasten steeds moeilijker, en nu schijnt er een wisselsysteem te bestaan, waarbij het loopwerk en de ladebodem uitgewisseld kunnen worden. Ben benieuwd of dit inderdaad een oplossing kan zijn.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.5 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 2.0 °C, max temp. +12.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -1,0°C

Vandaag is het eerst meestal zwaarbewolkt aan de kust en in het westen van het land. Elders, krijgen we na het optrekken van het ochtendgrijs eerst brede opklaringen. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd en wordt het wisselend bewolkt. In de Ardennen kan er een bui vallen.

De maxima schommelen tussen 10 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 14 en 16 graden elders.

Vanavond krijgen we overal brede opklaringen. In de loop van de nacht komt er meer bewolking in het zuidoosten van het land. De minima liggen tussen 2 en 6 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.