Vrijdag, 16 april 2010

De vulkaanuitbarsting in Ijsland scheen niet erg belangrijk te zijn, maar ondertussen houdt hij door de aswolk wel de helft van het europese vliegverkeer gegijzeld, en het is af te wachten wanneer de toestand weer een beetje normaal wordt.

Men vreest bovendien dat nieuwe uitbarstingen wel eens maandenlang voor tijdelijke onderbrekingen in het vliegverkeer zouden kunnen zorgen. Vakantieplanning zal dus niet gemakkelijker worden.

Een van onze regelmatige schrijvers op de website, Jos Hermans, wilde gisterenochtend richting Zuiden vertrekken, maar moet dus nu afwachten tot zijn touroperator hem iets nieuws kan vertellen.

Of de as na vermenging met regen neervalt als zure regen valt nog te bezien, dat ligt eraan hoe hoog de concentratie aan zwaveldioxide is, maar juiste cijfers zijn nog niet bekend… Niet goed voor het milieu, en hopelijk wordt autolak er niet door aangetast…

Iedereen toch maar een prettig weekend en misschien krijgen we nu door de vulkaanas opnieuw een tijdlang erg rode zonsondergangen!

vulkaanas

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 0.0 °C, max temp. +11.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -3,0°C

Vandaag wordt het vrij bewolkt vanaf het noordwesten. Het blijft overwegend droog met eventueel hier en daar wat gedruppel of wat motregen. Over het zuiden van de Ardennen en in Belgisch Lotharingen is het zonniger.

Het wordt wat minder zacht met, afhankelijk van de opklaringen, maxima tussen 10 en 14 graden. De noordoostenwind waait matig en aan zee soms vrij krachtig.

Vanavond en vannacht worden de opklaringen breed. Het is behoorlijk koud met minima van 0 tot -2 graden in Kempen en Ardennen, en elders tussen 1 en 3 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

2 reacties

  1. Ja, beter neen, we hebben dus deze ochtend Wirtzfeld niet overvlogen .
    Ons vertrek is dus voor onbepaalde duur “delayed” 12 ? 24, 36, 48 uur ????? Al een geluk dat we nog niet op de luchthaven (vast) zaten.
    Wachten verdere marsorders af. Spijtig dat dit voorval wel knabbelt aan de al zo weinig verlofdagen die men in de privé toegedeeld krijgt.

  2. Spijtig genoeg hé Jos!! Ik kan me voorstellen hoe verveeld je nu thuis zit te zitten en je verlofdagen gaan voorbij zonder dat j’r iets aan hebt!
    Als we de weersvoorspelling van de “bodemkundige dienst” mogen geloven, wordt het deze nacht minus 18°. We zullen er maar van uitgaan dat het een typefoutje is zekers..
    Iedereen prettig weekend en wees voorzichtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.