Zaterdag, 17 april 2010

geen condensstrepen vanwege ontbrekende vliegtuigen...geen vuiltje aan de lucht...

geen condensstrepen vanwege ontbrekende vliegtuigen...geen vuiltje aan de lucht...

Vreemde situatie… geen witte strepen aan de hemel door het totale vliegverbod, en dankzij het mooie weer situatie dus staalblauwe lucht, dit keer zonder sluierbewolking.

Niet plezierig voor de mensen die dit weekend hun vliegreis ge-canceld zien.

En toch wel erg vreemd wat er gebeurt, ik kan mij niet herinneren dat er bij vorige vulkaan uitbarstingen een dergelijk radikaal vliegverbod werd ingevoerd.

De enigste keer dat ik mij kan herinneren was direkt na 9/11 in 2001. Ook toen werd het luchtruim volledig leeggeveegd voor enkele dagen.

De autoriteiten vertellen ons natuurlijk nooit precies wat er aan de hand is, en verhalen over terroristische dreigingen of vallende meteoren zijn dan ook nooit ver weg…

Wel erg vreemd dat de concentratie van fijnstof gisteren zelfs lager dan gewoonlijk lag, waarbij automatisch de vraag opduikt of de fijnstof misschien door startende en landende vliegtuigen veroorzaakt wordt en niet door dieselmotoren….?

Nou ja, laten we in ieder geval genieten van het mooie weer en de narcissen in de Oostkantons, die staan namelijk nu mooi in bloei!

Prettig weekend iedereen, waar dan ook…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -3,0 °C, max temp. +7.0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -7.0°C

Vandaag verwachten we, na een zeer frisse en soms nevelige ochtend, zonnig en zacht weer na de middag.

De maxima schommelen tussen 12 graden aan zee en op de Ardense hoogvlakten, 15 of 16 graden in de meeste andere streken en 17 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Vanavond en volgende nacht wordt het meestal helder met weinig of geen wind. Het zicht blijft meestal goed maar wat nevel of een plaatselijke mistbank, eventueel aanvriezend, is niet uitgesloten. De minima schommelen tussen -1 en +3 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

3 reacties

 1. Ja ook hier een staalblauwe hemel.
  Hebbend die mannen van Eurocontrol soms prut in d’er ogen ?
  We zitten wel met enkele honderdenduizenden mensen, wij gelukkig thuis, anderen ergens op een vlieghaven of in een hotel te wachten op de groene (haha) vlag om te kunnen vertrekken. Voor ons nu de 2de dag aanmodderen. Als….als er om 18:00 groen sein is dan misschien vertrek rond 22:00 uur en dan beginnen we al aan dag drie van ons verlof
  Afwachten en rustig blijven. Alst weer zo blijft, vanmiddag een terraske gaan doen met wat “Bollekens” om het leed te verzachten.
  Vraagje : waar heeft die schoepen vroeger nog uitgehangen en een diploma van onbekwaamheid ontvangen

 2. Hubert,
  En … verbetert het slapen … ocharme als ge dan eens met een verkoudheid te maken hebt … zou je met dat ding ook al niet kunnen slapen … Ik hoop dat de problemen snel opgelost zijn.
  Aan Jos en Suzy, ik hoop dat jullie tenminste morgen toch kunnen vertrekken … onze buurjongen zit vast in Wales, kan vandaag ook nog niet naar huis komen en moet morgenavond binnen zijn (leger).
  toch wens ik iedereen een prettig weekend,
  groetjes
  Marlies en Ron

  Marlies, ik kan nog niet de hele nacht doorslapen, maar ’t gaat al beter, en ben nog naar alternatieven aan het omkijken…

 3. @Marlies en Ron
  Nu zaterdag avond nog steeds geen licht in de duisternis.
  Wachten af, indien maandag niet gevlogen wordt volgt annulatie. (want de vakantiedagen kunnen later beter genomen worden ipv hier elk uur op ’t web de evolutie te volgen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.