maandag, 19 april 2010

Ongelofelijk wat voor gevolgen de vulkaanas boven europa met zich meebrengt… gestrande reizigers, mensen die niet tijdig op hun werk geraken, pakketpost die blijft liggen, grote onkosten voor vliegmaatschappijen en reisbureaus, en dat alles bij een stralend blauwe lucht en weinig wind.

Hopelijk normaliseert zich alles weer vlug, want dit is naast de financiele en econmische crisis nu de as-crisis, en ook die zal ons weer hopen geld gaan kosten, want wie moet dat gaan betalen? Ik hoorde laatst een getal alsdat 43% van de werkende bevolking in Wallonie voor de Staat werkt…

Wat dat allemaal niet kost.

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -2,0 °C, max temp. +18.6°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -4.0°C

Vandaag blijft het overwegend droog en is er vooral over de noordelijke landshelft eerst vrij veel lage bewolking. Later overdag wordt het zonnig maar met vorming stapelwolken die in het zuiden eventueel voor een buitje kunnen zorgen. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind. Vanavond en vannacht blijft het droog en rustig met opklaringen en wolkenvelden. Hier en daar kan er nevel of een mistbank gevormd worden. De minima liggen tussen 1 graad in de Oostkantons en 6 graden aan zee.

Geplaatst in Lente 2010.

Eén reactie

  1. De IJslandse vulkaan heeft dus werkelijk roet in onze vakantie gegooid.
    Hebben onze geplande reis verschoven (mits kosten). Het is wel zo dat de reisorganisatoren (tot op heden) geen kosten aanrekenen voor annulatie of schuiven maar……wij boekten in het voorseizoen met vroegboek korting en voor een “gunstige” periode. Door een nieuwe boeking te maken berekend men de prijs die geldt voor de nieuwe periode (die financieel minder gunstig is) en de vroegboek korting die is ook niet meer van toepassing.
    Om meer been(buik hahah )ruimte te hebben tijdens de vlucht nemen we gewoonlijk exit seats, doch daar moet je 20 EUR per zitplaats, persoon, vlucht voor betalen. Als je je reis volledig annuleerd (dus niet verschuift of een andere aanbieden neemt) dan ben je die ook kwijt.
    In ieder geval chapeau voor de reisorganisatoren die alles in het werk stellen om gestrandde reizigers, hoe dan ook te repatrieren, en (voorlopig )alle kosten terugbetalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.