donderdag, 22 april 2010

Ondertussen heb ik tussen de bedrijven door het grasveld rond het zonneterras van onze vakantiewoning gevertikuteerd, een werkje dat ik dit keer zonder hark heb uitgevoerd: gras heel erg dun afgemaaid, dan gevertikuteerd, en daarna nog eens met de grasvangzak op de grasmaaier opgeraapt.

Is een heel stuk minder vermoeiend dan alles te moeten harken… Zo gauw als het nu nog eens wil regenen, (we hebben een wel heel erg droge maand april tot nog toe!) wordt er nog wat gras gezaaid zodat de kwaliteit van het grasveld verder verbeterd wordt.

Vandaag nog het grasveld bij de ingang doen zodat de tuin van onze gasten weer tiptop is. In het weekend kan ik me dan concentreren op ons eigen grasveld.

En zo is er altijd wel wat te doen…

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum -6,0 °C, max temp. +8,0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras -6,0°C

Vandaag is het vrij zonnig. In de noordelijke landshelft hangen er lokaal soms meer wolken. De maxima schommelen tussen 8 en 13 graden.

Eerst is de wind zwak veranderlijk, overdag wordt hij soms matig uit noordoostelijke richtingen.

Vanavond en vannacht is het meestal lichtbewolkt en koud met minima van -3 tot +2 graden. De wind waait zwak veranderlijk tot noordoostelijk. Plaatselijk hangt er wat nevel.

Geplaatst in Lente 2010.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Ik heb maandagochtend met de brommer een mooie rondrit gemaakt via Eupen naar de hoge venen en omgeving en zag tot mijn grote verbazing dat het stuwmeer van Robertville bijna helemaal leeg was : http://www.weerwoord.be/uploads/1942010197364.jpg
  Weet jij hier misschien wat hier de reden van is want ik kan er niet veel over vinden ?
  Het was in elk geval bijzonder om te zien.
  Groetjes Roy.

  Net zoals dit een paar jaar geleden in Butgenbach gedaan werd, wordt dit keer de stuwdam van Robertville gerepareerd en daarom is vanaf nu tot einde der werken het stuwmeer in Robertville volledig leeg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.