zondag, 25 april 2010

Nog altijd erg droog, ook al meten we ’s ochtends enkele druppels dauw in de pluviometer van het KMI. Maar in totaal is er bij ons nog geen 20 liter neerslag gevallen. In een normale maand april valt er bij ons tussen 80 en 100 liter regen…

Gisteren de rest van het grasveld in onze tuin gevertikuteerd. Blij dat dat werkje nu gedaan is, ongelooflijke hoeveelheid gras en onkruid en mos dat bij het vertikuteren werd “opgehaald”.

De buurman heeft ondertussen een aantal coniferenstruiken tussen onze grondstukken weggehaald met zijn oude tractor, met wortels en al, en wil een nieuwe heg planten, omdat de oude struiken aan zijn kant tamelijk kaal waren doordat in zijn tuin voor die heg hoge bomen en struiken stonden. Die heeft hij al wat eerder weggehaald, waardoor de kale achterkant van onze heg zichtbaar werd. Zodoende.

Vandaag nog een beetje profiteren van het mooie weer, wie weet hoe lang het duurt voorf de eerste regenbuien tot hier geraken!

Gemeten neerslag in de laatste 24 uur: 0.0 liter/m2
Temperaturen onder thermometerhut: minimum 0.2 °C, max temp. +19,0°C
Minimum temperatuur deze nacht gemeten op het gras –0.4°C

Vandaag is het eerst nog zonnig. Later overdag neemt de bewolking vanaf het westen toe en in de namiddag trekt een storing met buien langzaam vanaf de kust door ons land. Plaatselijk onweer is niet uit te sluiten.

Het wordt warm met maxima van 17 graden in de kuststreek tot 26 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak uit het zuidoosten en wordt later meestal matig uit zuidwest tot west.

Vanavond vallen er vooral in de oostelijke landshelft nog buien, mogelijk met plaatselijk onweer. Vannacht wordt het overal droog met wolken en minima van 5 tot 9 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.