Dinsdag, 15 juni 2010

Gisteren was hier in Wirtzfeld goed weer, wat betekent dat je beslissen moet of je het gras gaat maaien (dat momenteel ontzettend snel groeit) of dat je een voetbalmatch van het WK gaat kijken.

Zodoende werd het dus eerst Nederland – Denemarken (2:0) kijken, voordat ik met mijn grasmaaier de rest van het grasveld heb afgemaaid.
Alleszins dit keer op stand 4-4 (voorwiel, achterwiel) zodat ik slechts 2 keer een volle kruiwagen grasafval hoefde weg te brengen.

Die voetbal matchen zijn zo’n ding: het vuvuzela achtergrond geluid is niet te harden, ik heb al een Bose acoustic noise cancelling headphone opgezet, maar ook daar dringt dat enerverende geluid nog door.

Wat wel opvalt is dat bij de VRT (Canvas) het geluid al een stuk minder is maar op de Duitse TV zenders is het voorlopig nog onuitstaanbaar. Die TV stations beweren dat ze het geluid niet kunnen wegfilteren, maar dat is moeilijk te geloven.

Ondertussen is zelfs speciale software voor de Macintosh op de markt gekomen die als plugin gebruikt wordt om het vuvuzela geluid live uit een geluidstroom te filteren, als je over Audio Hijack Pro beschikt.
Voor de techies die interesse hebben:
Zie o.a.
www.prosoniq.com/news/vuvux-for-mac-free-vuvuzela-filtering-plugin/ en
www.rogueamoeba.com/audiohijackpro/

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het droog weer met eerst wat ochtendgrijs behalve in de kuststreek en de Ardennen. Vanuit het noordoosten komen er echter snel brede opklaringen. Maxima van 15 of 16 graden vlak aan zee en op de Ardense hoogten tot 21 graden in de Kempen en Belgisch Lotharingen.

Deze nacht komen er hoge wolkensluiers en vooral over het centrum van het land later ook lage wolken. Minima tussen 7 graden in de Hoge Ardennen en 12 graden vlak aan zee.

De wind waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee uit noordoostelijke richtingen.

Geplaatst in Lente 2010.

2 reacties

  1. Hallo Brigitte en Hubert,
    Verheugd dat de verkiezingen voorbij zijn, zodat we terug kunnen genieten van het dagelijks babbeltje uit de Oostkantons ! Nu maar hopen dat er snel een nieuwe regering tot stand komt, zodat Ge ons binnen afzienbarende tijd niet opnieuw moet straffen. Wij zijn vóór 3 weken in Thüringen (Bad Salzungen)in verlof geweest maar vroeger moeten terug komen wegens ziekte, ik had een zware ontsteking op de spieren van de schouder en nek en ook op de stembanden, zodat ik slechts een beetje kon fluisteren. Vandaag voor de eerste keer terug gaan fietsen, 47 km en blij dat ik terug thuis was.Het ijzerwerk is ook uit Christianes voet verwijderd, hopelijk kan ze binnenkort terug mee gaan wandelen.
    Beste groeten uit Landen,
    Fons en Christiane.

    Fons, zorg goed voor uw gezondheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.