Donderdag, 17 juni 2010

Gisterenmiddag/avond waren er ADSL problemen in Wirtzfeld op de internet lijnen. Hopelijk heeft dit niks te maken met de graafwerkzaamheden in Büllingen…

Nu bij ons de kleurigste tijd van het jaar is begonnen en veel planten en bloemen hun prachtige kleuren tonen, zien we echter ook dat de afgelopen winter zijn tol heeft geeist door zware ladingen sneeuw en ijs die maandenlang in Wirtzfeld het landschap hebben bedekt.

Zo is duidelijk te zien op de foto’s (klikken om in te zoomen) dat een struik geen bladeren heeft, die zou net zo’n bruinrode bladeren moeten hebben als de andere, en ook een bremstruik langs de inrit heeft de geest opgegeven.

Zelfs struiken van de laurierheg en van een kruipplant (die normaal nooit kapot gaan) hebben behoorlijk schade opgelopen.

Later deze week eens een beetje opruiming houden in de tuin

De plaatsing van de kleine foto’s is ongewild, er schijnt iets mis te lopen in het blogprogramma…

Het weerbericht voor vandaag:

Vannacht blijft overwegend droog met in het noorden eerst nog brede opkla- ringen, maar later meer hoge bewolking vanuit het zuiden. Op het einde van de nacht is er al kans op wat regen in het uiterste zuiden. De minima schommelen tussen 10 en 13 graden. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige noordoostelijke wind. Morgen, donderdag, neemt de bewolking verder toe ten zuiden van Samber en Maas met uiteindelijk daar ook regen. In het noorden van het land blijft het droog en vrij mooi met brede opkla- ringen en hoge sluierbewolking. Maxima van 15 tot 24 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert

    Die “naakte” sukkelaars nog niet dadelijk naar de composthoop verwijzen. Mogelijk staan ze volgend jaar en weer helemaal bovenop terug.

    Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.