Zaterdag, 19 juni 2010

Het belooft een fris weekend te worden, pas volgende week zou het opnieuw wat verbeteren… Toch mogen we eigenlijk niet klagen, bijna 3 weken van de maand juni voorbij, en pas 24 liter regen gehad, waarvan slechts 1 keer een behoorlijke regendag met 7 liter… Vandaag eens kijken of ik de takken die ik de afgelopen twee maanden her en der heb afgezaagd/gesneden/geknipt, een beetje kan hakselen zodat er weer plaats vrijkomt. Op de composthoop groeien er ook dit jaar weer aardappelen, en een deel van de rabarber die elk jaar de kop opduikt is al verschillende keren geoogst en verorberd geworden.

Met het WK gisteren is niet alleen Engeland, maar ook Duitsland terug met de voeten op de aarde belandt. Je zoudt denken dat er in het Duitstalig landsgedeelte flink voor de Duitse “Mannschaft” gesupporterd wordt, maar niets is minder waar. Tenminste niet bij de mensen die wij kennen! En wat mij ook stoort: Ik haat die momentele Ethias voetbal reklaam op Canvas waarbij die gast elke keer opnieuw die bal tegen zijn b….. euh… onderbuik krijgt. Doet elke keer opnieuw pijn om dat te zien….

Wat mij wel opvalt en ergert is dat sommige prioriteiten in het dagelijks leven zo verkeerd escaleren. Bijvoorbeeld: in Recht bij St Vith is een huis dat regelmatig aangevallen wordt door een heel stel kraaien, de vensterkozijnen werden kapot gepikt, schade van 4500 € aan het huis, en de bewoonster heeft 3 maanden met de rolluiken omlaag moeten wonen. Maar kraaien zijn beschermd en zij mocht er niets tegen ondernemen… Nu is er eindelijk een “opheffing van de kraaibescherming” en mag een boswachter de komende maanden 30 beesten in de onmiddelijke omgeving doden. Eksters, een ondersoort van de (beschermde) kraaien, vermenigvuldigen zich ook meer dan anders en roven de nesten van de kleinere vogeltjes leeg. Worden ook langzamerhand op veel plaatsen een plaag…
Of neem nou bijvoorbeeld die nestelende zwaluwen in Limburg(?) die de afbraak verhinderen van een goederenloods die plaats moet maken voor een nieuw station. Voor die paar zwaluwen het hele projekt maandenlang moeten stilleggen? Sorry, vogelbescherming, dit gaat toch echt wel een beetje te ver.

Toch een prettig weekend iedereen, met of zonder kraaien!

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag krijgen we wisselvallig en fris weer, met enkele opklaringen maar dikwijls veel bewolking en enkele buien. De maxima schommelen tussen 11 graden in Hoog-België en 14 of 15 graden elders. De noordnoordwestenwind waait matig, in het noordwesten matig tot vrij krachtig en aan zee soms zelfs krachtig, met rukwinden tot 55 km/u. Vanavond zijn er opklaringen en nog enkele buien. Later vannacht wordt het meestal zwaarbewolkt tot betrokken en valt er lichte regen of motregen. Minima tussen 5 en 12 graden.

Geplaatst in Lente 2010.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert,

  Al die kraai-achtigen gedijen zo goed omdat zij 1° beschermd zijn, en ten 2de omdat (wij) er zo veel gevoederd wordt. Hierdoor hebben zij een overvloed aan eten. Zij vermenigvuldigen en roven de nesten van alle vogels leeg. Nu het broedseizoen lijkt voorbij te zijn , zijn ook de kraaiachtigen verdwenen.
  Onze luchtkoker is terug zuiver, en dichtgemaakt voor nestelende duiven, en dus ook voor de kraai-achtigen. Dus is ook het roekedekoe, roekedekoe gedaan…..
  Hier valt de regen , en er lijkt weinig verandering in te komen want ’t is week-eind, en dan is het gewoonlijk slechter weer dan tijdens de werkweek.

  Allemaal, een deugddoend week-einde

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.