Donderdag, 24 juni 2010

Mooi weer, en dus kon ik het tuinhuisje gedeeltelijk leegmaken en even buiten neerleggen, omdat ik een werkje wilde doen dat al langer op het programma stond.

Ik had tijdens de isolatiewerken van de zolder met schaapswol nog wat oude mineraalwol gevonden die ik tijdens de winter in het tuinhuisje had opgeslagen. Maar die mineralwol neemt teveel plaats naar mijn goesting in beslag, zodoende ben ik gisteren begonnen om met nog wat oude resten plankjes het plafond van het tuinhuisje te isoleren(!)

Het tuinhuisje heb ik indertijd in gasbeton opgetrokken, dus heeft al een goede isolatie van de buitenwanden, maar het dak had nog helemaal geen isolatie, en voor de webcams kan dat in de winter toch een beetje erg koud worden, vooral door ijsvorming op het venster waarachter de webcams staan.

Zodoende dus gisteren (en vandaag de rest) de isolatiewol onder het dak bevestigd en dan met plankjes de zaak afdgedekt. De plankjes zijn ook al een 30 jaar oud en overschot van ons huis, en gedeeltelijk kapot, maar het tuinhuisje hoeft immers geen perfekt plafond te krijgen, dus ook het oude houtwerk kan ik op deze manier een nuttige taak geven.

Vandaag de rest van het plafond klaarmaken, alleszins wel met ander profiel plankjes, want hetzelfde profiel van 30 jaar geleden vind je tegenwoordig niet meer in de bouwmarkt.

Het weerbereicht voor vandaag:

Vandaag is het eerst zonnig. Later bereiken hogere wolken ons land vanuit het westen en ontwikkelen er zich ook stapelwolken in het binnenland. Het is behoorlijk warm met maxima van 21 graden aan zee tot 29 graden in de Kempen. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke richtingen of in Laag- en Midden-België meestal uit west, aan zee later matig. Vanavond en vannacht wordt het helder tot lichtbewolkt met later vorming van nevel. Morgenvroeg komen er in het westen meer wolken. De minima schommelen tussen 6 en 12 graden, bij een zwakke tot matige wind.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.