Vrijdag, 25 juni 2010

De dakisolatiewerken in het tuinhuisje zijn klaar, twee dagen hard doorwerken, maar ja, zo groot is het niet. Toch wel af en toe behoorlijk staan zweten. Heb alle oude mineraalwol isolatie die op de zolder tevoorschijn was gekomen kunnen opgebruiken alsmede een oude voorraad oude latten en lijstjes, en de rest met enkele pakken nieuwe profiellatten ten einde gebracht.

Een volgend werkje heeft zich ook al aangemeld… we hebben enkele kleinere krentenboompjes (Amalancier) naast de voordeur staan, maar die schijnen een ziekte te hebben… overal hangen dichtgesponnen proppen watten, de bladeren zijn aan het vergrijzen (jaja, die ook…). We nemen aan dat het een soort bacterie is die de bomen heeft aangetast. Ik moet dus in ieder geval alle takken met bladeren eraf snijden/zagen, want het ziet er naar uit dat het fenomeen zich vrij snel verplaatst naar de andere boompjes. Iemand een idee? (overigens, ik zie geen rupsen, dus het zullen geen processie rupsen zijn…?)

(Update: ondertussen weten we dus dat het meeldauw is, we zullen een biologisch bestrijdingsmiddel gaan halen)

Het weerbericht van vandaag:

Vandaag hangen er over de noordelijke landshelft hier en daar eerst vrij veel wolken terwijl het over de zuidelijke helft meestal lichtbewolkt is. Overdag wisselen overal opklaringen en stapelwolken elkaar af. In de loop van de namiddag en vanavond zijn een paar lokale buitjes niet onmogelijk. De maxima schommelen tussen 21 graden aan zee en 28 graden in de Kempen. De wind is zwak veranderlijk en later soms matig uit noordelijke richtingen. Volgende nacht is het opnieuw droog met soms wolkenvelden maar ook brede opklaringen. De minima situeren zich tussen 10 en 16 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

2 reacties

    • Rudy, bedankt voor de informatie, ondertussen weten we dus dat onze krentenboompjes (Amalancier,in het Duits Felsenbirne) van meeldauw bevallen zijn. En dat is een normaal verschijnsel dat besterdfen kan worden met produkten uit de tuinwinkel. Hoeft er dus niet gesnoeid/gezaagd te worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.