Zaterdag, 26 juni 2010

Het zomerweer blijft nog een hele tijd. Goed nieuws voor de festival gangers… bijvoorbeeld Rock Werchter volgende week!

Het is ook een erg droog voorjaar: heb het eens nagerekend: wij hebben nu al 150 liter minder regen gehad dit jaar dan verleden jaar in de eerste zes maanden.
Dat is 25% minder neerslag!

De boeren hebben in onze streek alleszins goed kunnen werken om het hooi binnen te kunnen halen, normaal is dat op de weide bij ons achter pas het geval ongeveer halverwege Juli, maar de afgelopen dagen werd er ook bij ons al gemaaid en gewenteld, en gisteren werden de hooiballen al gerold. Dus bijna 3 weken eerder dan normaal.

Ik heb gisteren nog een beetje geknutseld aan mijn kapotte webcam die richting Pluviometer staat, en ziedaar, een andere trafo, een nieuwe ethernetkabel en een beetje spelen met de camerasettings, en voila, we hebben nu onze vierde webcam opnieuw aan het draaien. Heeft wel een beetje kleurverschil rechts onder in het beeld, maar ja, dat had deze camera al een paar jaar, dus daar zullen maar over heen kijken zeker?

Omdat deze camera richting Oosten gericht is, staat ’s morgens vroeg de zon er pal op, dus bij mooi weer blijft de camera tot ca 11.00 uur afgedekt met een gordijntje….

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Geniet van het uitzicht!

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het eerst lokaal bewolkt tot zwaarbewolkt. Daarna wordt het zonniger met overdag in het binnenland nog ontwikkeling van stapelwolken. Aan de kust is het overwegend zonnig. De maxima schommelen rond 22 graden aan zee en op de Ardense hoogten, en tussen 26 en 28 graden elders. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind, aan zee is hij matig. Zaterdagnacht is het helder of lichtbewolkt. De minima situeren zich tussen 9 en 12 graden in de Ardennen en tussen 12 en 15 graden elders. De oostelijke wind zal verder afzwakken.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.