Woensdag, 30 juni 2010

De zomer blijft duren… gisteren was het wel niet zo drukkend warm en meer bewolking, maar het is opnieuw droog gebleven.

De tuin begint het ondertussen echt wel te merken, elke avond krijgen de planten nog wat water uit de regentonnen, en het gras heb ik verleden keer al niet meer zo kort gemaaid, zodat het ’s ochtends veel dauw kan vangen.

Vandaag hebben we werkmensen op bezoek, de mechanismen van de laden en uitschuifkorven van onze keukenkasten zijn na 30 jaar dienst behoorlijk versleten, en worden vandaag vervangen door nieuwe; die zullen het opnieuw 30 jaar moeten gaan uithouden. De fronten die in een tijdloos design zijn, zullen later dit jaar een opknapbeurtje krijgen met een schuurbeurt en nieuwe laklagen, want die zijn van massief hout en kunnen dus oneindig lang meegaan.

Het weerbericht voor vandaag:

Vanochtend hangen er over het westen tijdelijk en plaatselijk lage wolken met nevel of mogelijk wat mist. Overdag wisselen overal soms brede opklaringen en wolken elkaar af. Hier en daar kan er in de namiddag en de avond een bui vallen maar in de meeste streken blijft het opnieuw droog. De maxima schommelen tussen 22 graden aan de kust en 30 graden in de Kempen. De wind waait zwak veranderlijk en overdag soms matig uit west. Volgende nacht is het nog steeds droog met brede opklaringen en hoge sluierwolken. De minima liggen tussen 10 en 16 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.