Donderdag, 1 Juli 2010

Nog warmer… het beetje wind dat we totnog toe hadden, kwam nog uit de frisse hoek… ha… vanaf nu draait de wind en krijgen we tropische luchten uit Afrika en Zuid Europa… het gaat dus nog warmer worden.

Ik heb medelijden met diegenen die vandaag met pak en zak van de parkings naar de festival terreinen en de campings van Werchter moeten lopen… en hopelijk hebben ze vrijdag ook laarzen bij?

Want van al die hitte komt gegarandeerd gedonder…

Maar ja, de aarde smacht naar een drup water…

In de Gemeente Büllingen is er overigens vanaf vandaag een politie verordening van kracht over het gebruik van drinkwater: er mag niet meer in de tuin gesproeid, auto’s gewassen of met hogedrukreinigers gewerkt worden met water uit het leidingnet.

De neerslagmetingen in Wirtzfeld in Juni

Juni 2010: 26 liter neerslag
Juni 2009: 108 liter neerslag
Juni 2008: 76 liter neerslag

Het zal dus duidelijk zijn dat we inderdaad van een erg droge maand juni mogen spreken. De onweders die zullen komen zullen echter alleen maar plaatselijk voor (soms erg veel) water zorgen, maar dit zal niet het hele land kunnen helpen.

Dus, geniet van het mooie weer zolang het mag duren, en niet vergeten zelf ook veel water te drinken!


Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het zonnig met velden van hoge bewolking. Geleidelijk verschijnen er ook meer stapelwolken.Het wordt warm met maxima rond 27 graden aan zee en in de Hoge Venen en rond 31 graden in het centrum. In de Kempen kan het kwik stijgen tot rond 33 graden. De wind waait zwak of soms matig uit zuid tot zuidwest. Aan zee ruimt de wind naar noordwest tot noord.Vanavond en vannacht blijft het droog en warm, met minima tussen 16 graden in de Ardennen en 20 tot 21 graden in het centrum. De wind waait zwak of soms matig uit zuid tot zuidoost.

Geplaatst in Zomer 2010.

Eén reactie

  1. Hallo Hubert en Brigitte

    Hier in het Antwerpse heeft het zo rond 20:30 wat gedreigd, maar buiten wat aanwakkerende wind is het niets geworden.
    Het blijft dus cabrio tijd

    Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.