Zaterdag, 3 Juli 2010

Jongens, wat een hitte was me dat gisteren…

En dan daarbovenop ook nog de thrillers in het WK voetbal: Nederland dat Brazilië uitschakelt, terwijl Urugay wint na penalties van Ghana… niet goed voor het hart!

In de oostkantons werd er ook voor oranje gesupporteerd, zou je zeggen…

In de natuur doet de droogte en de hitte zich gelden… onder de dakpannen bij ons en bij de buurman nestelen diverse mussen en de jongen ervan moeten onder die hoge temperaturen onder het dak wel heel erg lijden: uit een nestje bij ons rolde deze ochtend een dood vogeltje, en bij nadere kontrole bleken ook de twee andere kleintjes gestorven te zijn. Moeder/Vader mus natuurlijk de hele dag aan het piepen, maar de kleintjes antwoorden niet meer…

De regentonnen zijn ondertussen halfleeg, gelukkig heb ik behalve een ondergrondse regenton van 1000 liter nog 4 stuks in plastic staan van elk ±250 ltr, en zodoende is er nog voor enkele dagen over.

Je moet wel oppassen dat de regentonnen afgedekt zijn, zodat geen dorstige dieren, die zouden proberen er uit te drinken, er dan zouden kunnen invallen en er niet meer uit kunnen komen… zo bij ons gebeurd met een marter die jammerlijk was verdronken!

Overigens, de kwaliteit in de Waalse zwemwateren valt nog altijd tegen, maar de kwaliteit van het meer van Bütgenbach is “excellent” volgens de officiele europa website:

Uit het Waals weekblad:
Er is nog steeds gevaarlijk natuurlijk zwemwater in Wallonië, zo heeft de EU vastgesteld. 15 van de 36 locaties waren vorig jaar niet in orde, vier moesten zelfs gesloten worden: in Coo, Hotton, Belvaux en Noiseux. Per zwemwaterlocatie is op deze website te zien hoe de kwaliteit was vorig jaar.

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag zijn er zwaarbewolkte perioden met enkele opklaringen. Het is wisselvallig met buien en plaatselijk ook onweer. ’s Namiddags wordt het in het westen droger. De maxima liggen rond 20 graden aan zee, 26 graden in het centrum en 31 à 32 graden in de Kempen en het uiterste zuidoosten van het land. Volgende nacht verdwijnt de kans op onweer geleidelijk, maar enkele buien blijven mogelijk, vooral over het oosten van het land. Op het einde van de nacht wordt het meestal droog. De minima schommelen tussen 13 en 18 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.