Regenton toevoer…

Pieter (Herm Vlake) schreef nog gisteren in verband met de regentonnen verbinding:

Hallo Hubert.
Even reageren op uw regentonnen experiment. Volgens mij is het niet noodzakelijk om er een handbediende klep tussen te zetten. De regenton zit altijd vol op het moment dat je het niet verwacht. Bij een nederlandse leverancier kun je o.a. dit apparaatje installeren. Hierdoor ontstaat er een overloopsituatie. Succes.

Ik weet precies wat je bedoelt: wij hebben een dergelijk systeem reeds vroeger aan de regenton bij ons houtschuurtje gemonteerd, maar met de sterke regenval die er soms komt, is de doorloop van het systeem te veel geblokkeerd door de inwendige constructie die veel minder diameter ter beschikking heeft dan een normale regenpijp. Daardoor loopt de dakgoot dan over.

Daarom heb ik dus besloten om het klapbare systeem te gebruiken dat je dicht kunt klappen (en dan de volledige diameter van de regenpijp vrijgeeft voor afvoer naar de riolering…) Ik doe hem dus alleen open overdag indien ik meer water nodig zou hebben en er regen voorspeld zou zijn.


Foto vanhet automatische regenton vulsysteem dat baseert op de wet van de communicerende vaten en daardoor de toevoer naar de volle regenton automatisch afdicht. Maar de doorstroom diameter in de pijp is daardoor wel veel kleiner: bijv 20 mm ipv 75 mm rond!

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.