Dinsdag, 13 juli 2010

De dag begint hier erg nevelig na het vochtige weer van gisterenmiddag. Door op de buienradar te kijken, wist ik dat ik ’s morgens nog op tijd het gras kon afrijden voordat de bui tegen de middag zou komen. Zo gedaan dus.

Het werd een heftige regenbui met wind tot 71 km/h, maar echt veel water is er niet meer bijgevallen, ca 5 liter /m2, en na een kwartiertje was de meeste regen al gevallen. Op andere plaatsen was er dan wel stormschade en enkele bomen zijn ook in onze streek omgewaaid.

Later in de namiddag werden we dan opgeschrikt door diverse sirenes en een tijdje later ook door de reddingshelikopter die bij ons overvloog en op ca 1 km afstand van bij ons landde.

Achteraf bleek dat aan de kruising van Büllingen naar Rocherath bij de aftakking richting Wirtzfeld een ernstig ongeluk gebeurd was tussen twee auto’s, met 3 zwaar gekwetsten tot gevolg.

Verslagenheid in het dorp is groot te moeten vernemen dat een van die bestuurders onze eigenste Pastoor uit Wirtzfeld is… Van hieruit dan ook onze beste genezingswensen.

Het Weerbericht voor vandaag:

Vandaag wordt het licht wisselvallig met opklaringen, zwaarbewolkte perioden en hier en daar een bui. In het uiterste westen begint de dag waarschijnlijk met regen en zijn de buien in de namiddag ietwat intenser. Elders komt er in de namiddag wat meer zon. De maxima schommelen tussen 22 en 28 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid tot zuidwest, aan de kust is er ’s namiddags een zwakke zeebries. Vanacht wordt het overal droog met brede opklaringen en komt er opnieuw vrij warme lucht het land binnen. De minima liggen tussen 14 en 20 graden bij een zwakke tot matige zuidenwind.

Geplaatst in Zomer 2010.

2 reacties

  1. Hallo Hubert,
    Ik heb met verbijstering gelezen dat Pastoor Gielen in een ongeval betrokken was. Hebt Gij ondertussen al nieuws gehoord over zijn toestand?
    Vandaag 141 Km gefietst van St Truiden naar Aubel (en terug).Is goed meegevallen, het was niet té warm!
    Beste groeten aan Julie,
    Fons en Christiane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.