Donderdag, 15 juli 2010

Ondanks de afspraak in de garage heb ik toch ook nog een beetje kunnen werken in de tuin, want onze vakantiegasten maakten gisteren een lange wandeling rond het meer van Bütgenbach, zodoende kon ik een beetje verder graven aan de gleuf in het tuin gedeelte van ons vakantie appartement. Ik wil een beetje vooruit komen met dat werkje zolang het fatsoenlijk weer is, maar wil natuurlijk alleen voortdoen als ik onze gasten niet hoef te storen.


Net voordat het onweer losbarstte heeft de boer de ronde hooibalen op de weide naast ons huis kunnen opladen en naar zijn schuur kunnen brengen.

Maar al gauw zagen we de donkere bui hangen in het Westen. Karel Holvoet belde rond die tijd ook nog op en zei dat hij aan het stormchasen was tussen Charleroi en Luik en dat het daar ontzettend zwaar tekeer ging (honderden bomen op de autoweg) en dat er een behoorlijke onweersbui richting Büllingen zou trekken.

Wij hebben dan onze bloemetjes weer onder de terrastafels geplaatst, de rolluiken omlaag aan de regenslagkant en de tuinstoelen plat op het gras zodat ze niet zouden gaan vliegen.

En tijdens het onweer (dat eigenlijk bij ons best meeviel) heb ik geprobeerd een foto te maken van onze nieuwste regenton, die zich overigens binnen de 10 minuten vulde. Jammer genoeg is de foto bewogen door de wind en is de foto dus erg onduidelijk geworden.
In ieder geval is volgens de windmeter de wind tijdens deze bui niet harder dan afgelopen zondag geweest, want de max snelheid stond nog altijd op 71 km/h.

Bij ons viel er gisteren in totaal 23.6 liter water, dus ook dat was minder dan zondag.
Vanaf vandaag wordt het weer beter weer!

Het weerbericht voor vandaag:

Vanmorgen kan er nog een bui vallen maar nadien blijft het meestal droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen.

De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige en aan zee soms een krachtige zuidwestenwind met aan de kust rukwinden tot 60 à 70 km/u.

Vanavond en vannacht krijgen we brede opklaringen. In het westen van het land komt er in het tweede deel van de nacht meer bewolking en tegen de ochtend kan er wat regen vallen aan de kust. De minima liggen tussen 12 en 17 graden. Matige zuidenwind.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.