Vrijdag, 16 juli 2010

Gisteren was het aangenaam warm en droog, en onze vakantiegasten waren de hele namiddag onderweg, zodoende kon ik goed verder graven aan de waterloop naast het kleine zonneterras van onze vakantiewoning.

In die waterloop zal ik later een 30 cm hoge betonnen randsteen plaatsen. Daartegen komt een afdichting met Delta plastiek die niet alleen tegen de randsteen, maar ook een beetje horizontaal over de grond verloopt. Daarop komt dan de gele drainageslang die ondertussen ook aangekomen is:

Toch is niet alles naar plan verlopen, want ik ben heel dikke wortels op mijn weg tegengekomen van de dennenbomen die bij de fietsenparking staan, en ik wil deze wortels niet doorzagen om de randsteen te kunnen doortrekken, ik zal dus waarschijnlijk met de drainage buis onderlangs de wortels moeten gaan.

We zullen zien.

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het eerst zwaarbewolkt met wat lichte regen over het westen van het land. Terwijl het daar deze namiddag opklaart, neemt de bewolking toe over het centrum en het oosten van het land, met een groeiende kans op buien.

Het kwik stijgt tot rond 20 graden aan zee en tot rond 25 graden in het centrum. In het oosten wordt het warmer met maxima tussen 24 en 28 graden.

Vanavond trekken de laatste buien richting Duitsland en vannacht is het overal droog met wolkenvelden en opklaringen. De minima liggen tussen 13 en 15 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.