Nationale feestdag, 21 juli 2010

Volgens een enquete van de VRT viert 86% van de ondervraagde Vlamingen vandaag géén nationale feestdag. Tot zover dus het nationale feestgevoel…

Gisteren hebben we dus met de familie postgevat aan de straatkant om iets te zien van de Omloop van de provincie Luik. Het peloton kwam vrij gesloten bij ons langs, zodoende was het tourgevoel na enkele minuten al voorbij. Op TV kijken is toch wel veel plezanter vind ik!

’s Middags heb ik dan ook nog een gedeelte van het grasveld gemaaid…

’s Avonds hebben we van de zachte temperaturen genoten en nog laat met onze vakantiegasten op het terras zitten babbelen.

Het weerbericht voor vandaag:

Deze voormiddag komen er geleidelijk meer hoge en middelhoge wolken. Hier en daar kan een spatje vallen. Vanaf het einde van de voormiddag krijgen we af en toe regen of buien en wordt het zwaarbewolkt in de kuststreek. De buien kunnen deze namiddag vooral in de oostelijke helft van het land gepaard gaan met onweer.

Maxima tussen 22 graden aan zee en 27 of 28 graden in de Kempen.

Deze avond en nacht wordt het vanaf het westen wisselend bewolkt met opklaringen maar nog steeds kans op een plaatselijke bui. Minima tussen 13 en 16 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.