Vrijdag, 23 juli 2010

Gisteren was het maar een grijze dag, en viel er buiten niet veel te beleven, behalve dan een beetje onkruid tussen de stenen weghalen. Vandaag begint de dag in ieder geval veel zonniger, maar de grote hitte is nu even verdwenen.

Vandaag komt Apple’s iPad naar Belgie, maar door diverse afspraken zal ik dit keer niet in een rij bij een lokale leverancier kunnen gaan aanschuiven om er eentje te bemachtigen. De ervaringen met de eerste iPad die hier al een drietal maanden gebruikt wordt door Jochen zijn in ieder geval positief genoeg om er binnenkort ook zelf mee te beginnen voor de nieuwste vorm van “media consumptie”…

In Wirtzfeld maakt men zich dit weekend op voor de jaarlijkse kermis die bij ons bestaat uit een drietal kermiswagens en een feesttent waar zaterdagavond bal is. Zondag de gebruikelijke muzikale “fruhschoppen”, bij velen gevolgd door een feestelijk kermismaal thuis vergezeld van familie die van heinde en verre is toegereisd, en daarna, dus zondagnamiddag, de traditionele “Lanciers” dans door de plaatselijke jeugd op het kermisterrein en ter afsluiting is er zondagavond opnieuw bal.
Maandag wordt alles nog eens dunnetjes overgedaan.

Iedereen alvast een prettig weekend!

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag wordt een wisselvallige dag met soms buien die plaatselijk ook onweerachtig zijn. Het is gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag wordt het meestal droog aan de kust.
De maxima schommelen tussen 20 en 24 graden. De wind waait eerst zwak veranderlijk en later zwak tot matig uit noordwest.
Vanavond is het nog buiig in het centrum en vooral in het oosten met kans op onweer. Volgende nacht wordt het overwegend droog met opklaringen en ook kans op vorming van nevel. De minima liggen tussen 9 en 15 graden.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.