Donderdag, 29 juli 2010

Gisterennamiddag is het bij ons in Wirtzfeld opnieuw beginnen te regenen, we hebben zelfs een onweer en een hagelbui over ons heengekregen. En ook vannacht en deze ochtend zijn er nog een paar stevige plensbuien neergegaan, meer dan 23 liter in de afgelopen 24 uur!
To be continued… later vandaag….

Ziet er dus wel naar uit dat de grond bij ons alvast voldoende regen heeft geslikt, we zitten ondertussen al over de 116 liter neerslag deze maand. Verleden jaar waren dat in Juli 122,5 liter, dat jaar daarvoor dankzij een zware plensbui (van 119 liter op één dag) zelfs 243 liter in de maand Juli 2008. Er is dus nog ruimte naar boven voor meer regen deze maand…

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het wisselend bewolkt met soms (stevige) buien en tussendoor enkele opklaringen. In de oostelijke landshelft is onweer mogelijk.

In het uiterste westen wordt het in de namiddag echter meestal droog en ook zonniger. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. Er waait een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit noordwest.

Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolken elkaar af. Plaatselijk kunnen er nog een paar buien voorkomen. De minima schommelen tussen 9 en 14 graden. De wind wordt geleidelijk zwak.

Geplaatst in Zomer 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.